ZONGULDAK´ın Ereğli İlçesi´nde 9 yaşındaki erkek çocuğa kent merkezindeki parkta cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen 71 yaşındaki İ.M., gözaltına alındı. İ.M., adliyeye sevk edildi.

Olay, dün saat 21.30 sıralarında meydana geldi. İlköğretim öğrencisi A.C.K., iddiaya göre sahil bandında birlikte gezdiği annesinin yanından bir ara ayrıldı. İ.M., yanına giderek çikolata alacağını söylediği çocuğu İnönü Parkı´ndaki çalılık alana götürdü. İ.M., burada çocuğu taciz ederek cinsel istismarda bulunmaya kalkıştı. Çocuğun bağırması üzerine yoldan geçen 2 kişi ve çevredeki esnaf İ.M.´yi dövdü. Belindeki bıçağı çıkararak kalabalığın elinden kurtulan İ.M., karanlıkta kayboldu. Çocuk ise gelen polis ekibine teslim edildi.

Polisler, yaklaşık 1 saat sonra İ.M.´yi kent merkezinde yakaladı. Taciz olayını gördüğünü söyleyen 2 kişi karakolda ifade verdi. A.C.K. da psikolog eşliğinde yaşadıklarını anlattı. Daha önce de başka bir çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla hakkında soruşturma açılan İ.M. ise suçlamayı kabul etmedi.

İ.M., polisteki sorgusunun ardından bugün adliyeye sevk edildi. Vatandaşların dövmesi nedeniyle kolunda kesik oluşan İ.M., adliye girişinde gazetecilerin sorularına cevap vermedi. İ.M.´nin savcılıkta ifadesi sürüyor.


SERBEST BIRAKILDI

9 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla adliyeye sevk edilen İ.M., Cumhuriyet Savcılığı´ndaki ifadesinde de suçlamayı kabul etmedi. İ.M., savcı tarafından serbest bırakıldı.

Editör: Pusula Gazetesi