Başbakanlık Genelgesi ile resmi kutlama kapsamına alınan "19 Ekim Muhtarlar Günü" Tosya'da Cumhuriyet Meydanı'nda kutlandı.
İlçe Cumhuriyet meydanın'da düzenlenen kutlama törenine Tosya Belediye Başkanı Yardımcısı Fazıl Ateş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu, Köy ve Tosya Mahalle Muhtarlar Derneği Başkanı vekili Mehmet Erzaim, kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile muhtarlar katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı'na çelen bırakılmasıyla başlayan törende konuşan Muhtarlar Derneği Başkan yardımcısı Mehmet Erzaim, Türkiye genelindeki tüm muhtarların, vatandaşların hizmetle buluşması noktasında üstlendikleri görev ve sorumlulukları en iyi şekilde yerine getirmek için çaba sarf ettiklerini sözlerine ekledi.
Cumhuriyet Meydanında düzenlenen kutlama törenin ardından Köy ve Mahalle Muhtarları, "19 Ekim Muhtarlar Günü" dolayısıyla Kaymakam Yusuf Cıbır'ı ziyaret etti. Ziyaretten ve muhtarlarla bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu kaydeden Kaymakam Yusuf Cıbır ise konuşmasında, Tosya'da aktif bir hizmet yapan muhtarlık müessesesinin, devlet ve vatandaş arasında önemli bir köprü vazifesi gördüğüne dikkat çekti.
Editör: Pusula Gazetesi