Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar beraberinde Çaycuma İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu, İl Yönetim Kurulu Üyeleri Celal Bilici, Vedat Emeksiz, Yusuf Arslan, Siyami Akçaalan ve Nermin İncircioğlu ile birlikte Çaycuma İlçe Jandarma Komutanlığını, İlçe Emniyet Müdürlüğünü, Devlet Hastanesi Başhekimliğini ve Çaycuma Kaymakamlığını ziyaret etti.
İlk olarak Merkez Karakol Komutanı Ali Rıfat Kartal´ı ziyaret eden partililer, kamusal hizmet yapanların barış ve istikrar içinde birbirleriyle kaynaşması gerektiğini söylediler.
İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Yassıkaya´yı ziyaretinin ardından Çaycuma Devlet Hastanesi Başhekimi Hasan May´ı ziyaretinde Uçar hastane hakkında bilgi aldı. Hastanede beyin cerrahı ihtiyacı olduğunu söyleyen Başhekim May; "Askerlik görevinde bulunan arkadaşlarımız hastanede göreve başladıklarında beyin cerrahı dışında doktor eksiğimiz kalmayacak.
2010 Nisan ayından itibaren tam teşekküllü hastane olacağız. Silah ruhsatı dahil sağlık raporu vereceğiz.
Yataklarımız Sağılık Bakanlığı´na uygun olmadığından acilen bir ek binaya ihtiyacımız var.
Bakanlık her odada banyo ve tuvalet istiyor. Kalite gereği bunların hayata geçirilmesi ve yatak kapasitesini de koruduğumuzda geleceğe uygun bir altyapıyla yapılmış ek bina yapılması lazım. Hastanemiz 2003 yılında yapılmış, yetersiz olduğu için sürekli değişiklik yapmak zorunda kalıyoruz. Geniş yoğun bakım ve servis odaları olan ek bina ile sıkıntıları aşabiliriz" diye konuştu. Hastane Müdürü Ersin Durmuş ise her kurum gibi para sıkıntısı yaşadıkların belirtti.
Son olarak Kaymakam Hasan Yaman´ı makamında ziyaret eden Uçar ve beraberindekiler Yaman´a görevinde başarılar dilediler.
Çaycuma´nın güzel bir ilçe olduğunu olduğunu söyleyen Uçar; " Hepimiz toplumsal görev yapıyoruz.
Çalışmalarınıza katkı vermek için hazırız. Çaycuma coğrafi alanda yatırım yapılabilecek en güzel ilçelerden biri. İnşallah projelerde sizin döneminizde hayata geçecektir" dedi.
Çaycuma´yı çok beğendiğini söyleyen Kaymakam Yaman; "Zaman geçtikçe izlenimlerim daha da olumlu hale geliyor. Köy başladıktan sonra gördüm ki güzel bir sosyal dayanışma var.
Köylerdeki vatandaşlarımız orta yaşın üstünde olmalarına rağmen köy yararına inşaatlarda çalışıyorlar. Birçok hizmeti devlete başvurmadan hallediyorlar. Sosyal olarak hareketli, kültürlü ve aydın bir ilçe. İlçe başkanımızda idari konularda yardımcı olmaktadır. Sizlerinde bizleri ziyaret etmeniz bu duyarlılığı gösteriyor.
Gelecek yıl havaalanımızda uçuş sayısı artacak. Umarız bizlerde yapacağımız proje ve fikirlerle sizlere katkıda bulunuruz" şeklinde konuştu
Editör: Pusula Gazetesi