Zonguldak&[#]8217;ın Kozlu Beldesi&[#]8217;nde kentin çehresini değiştirecek, mega proje için çalışma başlatıldığı bildirildi.
Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, kentin çehresini değiştirecek mega projeyi hayata geçirmek için çalışmalara start verdiklerini kaydetti. Bektaş, hazırlık aşamasında olan proje kapsamında BEDAŞ binası ve Star Madencilik&[#]8217;e kadar olan yaklaşık 17 bin metrekarelik alanda, yeni meydan, belediye kültür sarayı yapıp, muhtarlar ve dernekleri de bir yerde toplamayı hedeflediklerini kaydetti. Belde merkezindeki kötü görüntünün de bir nebze ortadan kaldırılacağını anlatan Bektaş, &[#]8220;Projeyi düşündüğümüz alanda binaların büyük kısmı belediyenin. Bu binaların kötü görüntüleri vardı. Yeni proje ile buralara güzel bir görüntü kazandıracağız. Mahalle muhtarları, dernekler gibi bir çok kurum yada kuruluşa bu bölgede yer sunabileceğiz. Ayrıca burayı kültür ve sanat etkinlikleri noktasında merkez konumuna getirmek istiyoruz. Buradaki Eski Zonguldak Yolu hattında çalışan dolmuş duraklarını da geçici olarak başka bir yere taşıyacağız. Şahsa ait bina sahipleriyle de görüşüyoruz, bu kişileri de mağdur etmeden, buradan dükkanlarını kaldırmalarını istedik&[#]8221; diye konuştu.
Belediyeye ait yaklaşık 60 dükkanın bulunduğunu hatırlatan Bektaş, kaynak amacıyla önemli yöntemler üzerinde durduklarını da ifade etti.
Editör: Pusula Gazetesi