Etkinliğe; İlçe Kaymakamı Serkan Keçeli, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Yetim, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Coşkun Ulutaş, İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, Gençlik Merkezi Müdürü Şendoğan Kaya, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Hotlu, AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Ali Başören, Halit Öztürk katıldı.

Çaycuma İmam-Hatip Lisesi Müdürü Selami Özduran 13 Ekim İmam Hatip Okullarının kuruluşu hayırlı olmasını dileyerek; “Muharrem ayı dolayısıyla böyle güzel bir geleneği devam ettirdiğimiz için mutluyuz. Aşure bizlere farklılıklarımızla beraber bir arada yaşama kültürünün lezzetini anımsatır. Bu yüzden bugünün anlamı çok değerlidir. Bu güzellikleri ve geleneklerimizi her zaman korumalıyız. Cenabı Hak, bu birlikteliğimizi ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermesin. Tüm halkımızın muharrem ayı mübarek olsun. Emeği geçen başta ilçe müftümüz Mahmut Rauf Arcaklıoğlu olmak herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Muharrem ayının dayanışma, paylaşma ve muhabbet ayı olduğunu vurgulayan İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu da yaptığı dua öncesinde şunları söyledi; “Hicri takvime göre yeni yılın ilk ayı olan Muharrem ayına merhaba dediğimiz bu günlerde, içindeki tahıllardan çok güzel bir tat oluşturan aşure ile sevgi, mutluluk, birlik ve beraberliği yaşıyoruz. 13 Ekim İmam Hatip Okullarının kuruluşu hepimize hayırlı olsun”.

Daha sonra okul öğrencilerine protokol tarafından aşure dağıtıldı.



Editör: Pusula Gazetesi