Vali Zülkif Dağlı, Düzce'de eğitim gören Suriyeli çocukları makamında ağırlayarak onlara hediyeler verdi. Suriyeli çocukların eğitimi ve vatandaşların topluma adapte edilmesi noktasında proje çalışmaları yürüttüklerini kaydeden Dağlı, yakın zamanda Suriyeli çocukların okullaşma oranını arttırmayı hedeflediklerinin de altını çizdi.
Dağlı Düzce'de 576 Suriyeli vatandaşın yaşadığını ve çocuklardan yalnızca 100 tanesinin okula gidebildiğini dile getirerek "576 Suriyeli vatandaşımız ilimizde ikamet ediyor. Yığılca ilçemiz hariç tüm ilçelerimizde Suriyeli misafirlerimiz var. Bu misafirlerimizin çocuklarından ancak 100 tanesi okula gidebiliyor. Biz yakın zamanda bu çocuklarımızın okullaşma oranını arttıracağız. Çocuklarımızın ne kadar istekli olduklarını görüyoruz" dedi.
Suriyeli çocukların eğitimi, vatandaşların topluma adapte edilmesi noktasında proje odaklı çalıştıklarına işaret eden Vali Zülkif Dağlı şöyle konuştu: "Onlara uygun kitapların, ders materyallerinin hazırlanması gerekiyordu. Bununla ilgili Göç İdaresi Daire Başkanlığımız bir çalışma başlattı. Bu meyanda Suriyelilerin eğitime, topluma adapte olmaları noktasında projelerimiz devam edecek. Bu projeler Göç İdaresi Müdürlüğümüz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz, bizim başkanlığımızda, Vali Yardımcımızın başkan yardımcılığında bundan sonra daha hızlı bir şekilde devam edecek. Bundan sonra proje odaklı çalışacağız. Projelerimizi de yakın bir zamanda kamuoyu ile paylaşacağız."
Dağlı'nın çocuklara verdiği hediye paketinde eğitim materyallerinin yanı sıra oyuncaklar da yer aldı.
Editör: Pusula Gazetesi