Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’ne bağlı Zonguldak Devlet Tiyatrosu Sahnesi, yeni sezonu, 21 Ekim 2016 Cuma günü açarak “perde” diyor. Yeni sezonun ilk oyununu, Van Devlet Tiyatrosu sahneleyecek. Zonguldak Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) sahnelenecek “Gece O Kadar Kirliydi Ki İkisi De Kayboldular” adlı oyun, 21 Ekim 2016 Cuma akşamı saat 20.00’de, 22 Ekim 2016 Cumartesi günü ise saat 14.00 ve 20.00’de tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak. Bilet fiyatları, öğrenci 3 TL, sivil 5 TL olarak açıklandı.

Bir perdelik ve 1 saat 10 dakikalık oyunu; Plinio Marcos yazdı, Orhan Güner Türkçeye çevirdi, Ferdi Değirmencioğlu yönetti. Yönetmen yardımcılığını Edip Kamacı, asistanlığını Gülbahar Bozkurt, dekor-kostüm tasarımını Sertel Çetiner, ışık tasarımını İlhan Orhan, müziklerini Noel Değirmencioğlu, dramaturgluğunu Orhan Karataş, sahne amirliğini Burhan Demir, kondüvitliğini Murat Mühürdaroğlu, ışık kumandalığını Engin Altaçlı, suflözlüğünü Sema Yılmaz Altaçlı, dekor sorumluluğunu Fırat Çetin, aksesuar sorumluluğunu Ali Arvaz, erkek terziliğini Şemsettin Akın, perukalığını Müjdat Giyen’in yaptığı oyunda; Edip Kamacı, Özgür Titiz ve Gülbahar Bozkurt rol alıyor.

13 yaş ve üzeri seyircilerin izlemesi tavsiye edilen oyunun konusu şöyle:

Brezilya’nın, yaşamak için insanların kıyasıya bir çatışma ve didişme içinde olduğu, sömürüldüğü, ezildiği yoksul bir bölgesinde geçen, iki işçinin hayatından son birkaç günü, bir ‘yüksek final’i anlatır. Paco’nun mızıka çalmayı öğrenmeye çalışması, yani sanatın bir ucundan tutarak hayatına yön verme çabası; Tonho’nun da, düzgün bir çift ayakkabısı olsa, yaşamını nasıl değiştirebileceğinin hayallerini kurması, şimdi bize romantik bile gelebilir. Ama onların geleceklerini şekillendirmek için ihtiyaçları olan bu azıcık para bile, hamallık yapmalarına rağmen, ceplerine hiç girmedi.

Editör: Pusula Gazetesi