Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları (KAMU-SEN) Konfederasyonu Bartın İl Temsilcisi Sezai Hangişi, hükümetin sağlık alanında aldığı kararlara tepkilerini dile getirdi.
Hangişi, yaptığı basın açıklamasında, emeklilik yaşının 60´tan 65´e çıktığını, başka geliri olan dul eşe bağlanacak ölüm aylığı oranının yüzde 75´ten yüzde 50´ye düşürüldüğünü, 20 ay askerlik borçlanması için ödenecek paranın 2 bin 772 liradan 4 bin 440 liraya yükseltildiğini söyledi.
Yaşla sınırlı olmaksızın anne ve babalarından sağlık yardımı alan kız çocuklarına yaş sınırı da getirildiğini anlatan Hangişi, şöyle dedi:
´´Sosyal güvenlik reformu aldatmacasıyla bir yılı geride bıraktık. Reform, son bir yıl içinde sosyal devlet ilkesinin son kırıntılarını da alıp götürdü. Sosyal Güvenlik Kanunu ile hastanelerin paralı olacağını, muayene ve tedavilerde kullanılan araç gereçlerde, ilaç bedellerinde vatandaşlarımızın cebinden çıkacak paranın artacağını belirtmiştik. Şimdi hastaneye her gidişimizde bizlerden para alıyorlar. Uygulamalar, sözde reformun ilk yılı içinde gerçekleştirilmiştir, yani bunlar başlangıçtır. Bu mantık devam ettiği sürece, ileride sağlığın tamamen paralı olma tehlikesi vardır. Bu zihniyete ´dur´ denilmezse, gelecekte bizleri çok daha zorlu günler beklemektedir.´´
Editör: Pusula Gazetesi