Ereğli Tarım İlçe Müdürlüğü yeni bir uygulamaya imza atarak &[#]8220;Çiftçi Kayıt Sistemi&[#]8221; için çiftçilerin Tarım Müdürlüğüne gelmelerine gerek kalmadan köylere giderek kayıt işlemleri yerinde yapılıyor. Uygulamanın yaşlı kişiler için ve uzak köylerde oturan vatandaşların mağdur olmamaları için yapıldığı belirtildi. Ereğli Tarım İlçe Müdürü Hakan Tekin, &[#]8220;Fındık ile ilgili desteklemelerden faydalanmak isteyen üreticileri önceden ´Çiftçi Kayıt Sistemi´ bilgilerini güncellemeleri gerekmektedir. Hali hazırda bu bilgilerini güncelleyen çiftçi sayımız çok az olup ileride mağdur olmamaları açısından muhtarlar aracılığı ile de duyurduğumuz bu konuları dikkate almaları ve bir an önce işlemlerini yaptırmaları yararlı olacaktır&[#]8221; dedi.
96 köy ve 4 beldede çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Tekin, &[#]8220;Kasım ayının sonuna kadar, Cumartesi ve Pazar günleri dahil çalışarak, ´Çiftçi Kayıt Sistemini´ bitirmeyi amaçlıyoruz. Her gün bir köyde çalışmaları sürdürüyoruz&[#]8221; diye konuştu.
Ruşenler köyü muhtarı Hikmet Erlat uygulamanın örnek olduğunu belirtti. Erlat, &[#]8220;Tarım Müdürlüğünden bize haber verilerek ´Çiftçi Kayıt Sistemi´ ile ilgili olarak kayıt yapılacağı söylendi. Tarım İlçe Müdürlüğünde çalışan memurlar köyümüze gelerek kanunlar çerçevesinde işlemler yapıldı. Bizler ve köy halkı bu uygulamadan çok memnun. Daha önce köylümüz git gel yaparak mağdur oluyordu. Burada olması bizim için çok iyi. Tarım İlçe Müdürlüğünün bu uygulamasından çok memnun olduk&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi