Iğdır’da PKK’lı teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit olan polis memuru Yusuf Yelkenci, dualar, tekbirler ve gözyaşları arasında cennete uğurlandı. Şehit Yelkenci’nin naşı, memleketi olan Üçköy’de toprağa verildi. Şehidin polis olmak için üniversiteyi bıraktığı öğrenildi. Ayakta durmakta zorlanan şehidin annesi Hatice Yelkenci, “Yavrum, sen böyle mi gelecektin? Sen izine gelecektin, böyle mi gelecektin?” diyerek ağladı.

Aziziye Camisi’nde düzenlenen törene, yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Törende, Şehit Yusuf Yelkenci’nin 3,5 yaşındaki yeğeni Ahmet Furkan, babasının kucağında dayısının tabutunu öptü, elindeki oyuncak araba ile tabutun üzerinde her şeyden habersiz oynadı. Şehidin bayrağı, İl Emniyet Müdürü Osman Ak tarafından anne Yelkenci’ye verildi. Bayrağın teslimi sırasında orada bulunan küçük Furkan, “Dayım artık bu kutunun içinde mi?” diye sordu.

Iğdır’dan, Dilucu Sınır Kapısı’nda görevli polis memurlarını götüren servis minibüsü ile koruma görevi yapan otomobilin, Aralık ilçesine bağlı Hasanhan Köyü yakınlarından geçişi sırasında PKK’lı teröristlerin yola önceden döşedikleri yaklaşık bir ton bombayı uzaktan kumanda ile patlatması sonucunda 14 polis şehit oldu. Şehit olan 14 polisten Zonguldaklı 27 yaşındaki Yusuf Yelkenci, dün cennete el üstünde uğurlandı. Şehit Yusuf Yelkenci, Kozlu Aziziye Camisi’nde düzenlenen törenin ardından Kozlu’ya bağlı Üçköy’de toprağa verildi. Şehidin cenazesine 10 bine yakın vatandaş katıldı. Cenaze törenine; Zonguldak Valisi Ali Kaban, Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi, İl Jandarma Komutanı Albay Haluk Selvi, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır ve Faruk Çaturoğlu, CHP Zonguldak Milletvekilleri Şerafettin Turpcu ve Ünal Demirtaş, MHP Zonguldak Milletvekili Zeki Çakan, Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, Zonguldak İl Emniyet Müdürü Osman Ak, AK Parti önceki Dönem Milletvekili Özcan Ulupınar, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, çok sayıda daire müdürü, siyasi parti temsilcisi ve vatandaşlar katıldı.
SABAH ERKEN SAATLERDE TÖREN DÜZENLENDİ

Şehit Yusuf Yelkenci’nin naşı, sabah erken saatlerde Türk Hava Kuvvetleri'ne ait “Türk Yıldızları” adlı uçak ile Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova beldesindeki Zonguldak Havaalanı’na getirildi. Şehidin naşı daha sonra cenaze arabasına konularak Kozlu Belediyesi Morgu’na konvoy eşliğinde getirildi. Saat 11.30’da 19 Mayıs Mahallesi Meriç Caddesi'ndeki baba evine getirilen Şehit Yelkenci’yi annesi, babası, yakınları ve vatandaşlar karşıladı. Oğlunun tabutunu gören anne Hatice Yelkenci baygınlık geçirdi. Şehidin cenazesi cenaze aracından indirilmezken, şehidin annesi Hatice, babası Nevzat Yelkenci ve ablası Emine Ar ile diğer yakınları ve komşuları gözyaşlarına boğuldu. Şehidin annesi Hatice Yelkenci, "Yavrum sen böyle mi gelecektin? Sen izine gelecektin, böyle mi gelecektin?" diyerek ağladı. Şehidin annesi, babası ve ablası, daha sonra cenaze aracına gidip tabuta başlarını koyarak gözyaşı döktü.

POLİS OLMAK İÇİN ÜNİVERSİTEYİ BIRAKMIŞ
Iğdır’da şehit düşen 27 yaşındaki polis memuru Şehit Yusuf Yelkenci’nin polis olmak için üniversiteyi bıraktığı öğrenildi. Uludağ Üniversitesi İşletme Bölümü'nde okuyan Yusuf Yelkenci'nin, Polis Meslek Yüksekokulu’nu kazanınca üniversiteyi bıraktığı ve 2 yıllık eğitimin ardından çocukluk hayalini gerçekleştirdiği belirtildi. Şehit Yelkenci’nin naşı, baba evinde helallik alınmasının ardından Aziziye Camisi’ne getirildi.
KÜÇÜK YEĞENİ, DAYISINI SON ÖPÜCÜKLE UĞURLADI

Şehidin 3,5 yaşındaki yeğeni Ahmet Furkan Ar’ın her şeyden habersiz, dayısının tabutunun üzerinde oyuncak araba ile oynaması yürekleri burktu. Küçük Furkan’a babasının, “Dayın burada, bayrağın altında… Artık orada olacak” demesi üzerine küçük Furkan, şehit dayısının tabutunu öptü. Aziziye Camisi’nde düzenlenen törenin ve kılınan cenaze namazının ardından Şehit Yusuf Yelkenci’nin naşı tekbirler, dualar ve gözyaşları eşliğinde defnedilmek üzere memleketi Üçköy’e götürüldü.

KÜÇÜK FURKAN: “DAYIM ARTIK BU KUTUNUN İÇİNDE Mİ?”

Köy mezarlığına defnedilen Şehit Yusuf Yelkenci’nin ay-yıldızlı bayrağı, İl Emniyet Müdürü Osman Ak tarafından anne Hatice Yelkenci’ye teslim edildi. Anneannesinin elindeki bayrak kutusunu gören şehidin yeğeni Ahmet Furkan Ar, “Artık dayım bu kutunun içerisinde mi?” diye sordu. “Evet” yanıtını alan küçük Furkan, dayısının bayrağını öptü.

Şehit Yusuf Yelkenci’den geriye yazmayı çok sevdiği şiirleri ve sosyal paylaşım sitesinde annesi için yazdığı, “Keşke hayatı istediğimiz gibi şekillendirebilseydik. Özlem duyduklarımıza, her istediğimize ulaşabilseydik. Ne olurdu şimdi annemizin yanağına bir öpücük kondurabilseydik” dizeler kaldı.

Editör: Pusula Gazetesi