Bartın Üniversitesi tarafından yeni kayıt yaptıran 4 bin 444 öğrencisinin üniversite ve şehir hayatlarına uyumlarına kolaylaştırmak için düzenlenen etkinlikler yoğun katılımla tamamlandı.
Bartın Üniversitesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen "˜Uyum Etkinlikleri' 11 günde gerçekleştirilen 16 eğitimle tamamlandı. Eğitimlere; Edebiyat, Eğitim, Fen, İktisadi ve İdari Bilimler, İslami İlimler, Mühendislik ile Orman Fakültelerinin birinci sınıf ve hazırlık sınıfı öğrencileri katıldı. Ayrıca Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Meslek Yüksekokulu'nda bu sene öğrenime başlayan öğrenciler yer aldı. Üniversiteye yeni başlayan öğrencilerin üniversite hayatına adaptasyonunu sağlamak amacıyla gerçekleştirilen etkinliklerde ilk olarak, "Kuruluşundan Bugüne Bartın Üniversitesi" filmi izlendi.
Etkinlikler kapsamında öğrencilere, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Öğretim Görevlisi Cihangir Kasapoğlu tarafından şehir ve üniversite hakkında bilgiler verildi. Kasapoğlu, öğrencilere görmeleri gereken tarihi-turistik yerleri aktararak, şehir yaşamına uyum sağlamalarını kolaylaştırmak, şehrin yapısına ve olanaklarına hızla adapte olmalarına yardımcı olmak amacıyla bazı tanıtımlar yaptı. Etkinlikte, üniversitenin kuruluşundan akademik yapılanmasına, kampüslerden üniversite olanaklarına kadar birçok bilgiyi de paylaşıldı. Ayrıca, Uluslararası İlişkiler ve ERASMUS Koordinatörü Uzman Burçin Kef, Bartın Üniversitesi öğrencilerinin yararlanabileceği yurtdışı programlarından bahsetti. Kef, 11 ayrı ülkede 24 üniversite ve 52 program üzerinde yapılan anlaşmaları aktararak, öğrencilerin sorularını yanıtladı.
Öğrencilere, Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanı Hüseyin Göl ve Kütüphaneci Ülkü Özgüven tarafından yapılan konuşmada ise öğrencilere kütüphane arşivindeki basılı materyallere ulaşma ve bunları kullanma konusunda bilgiler aktarıldı. "˜Uyum Eğitimleri'nde Fakülte ve Yüksekokuldaki programlar hakkında da bilgiler verilerek, öğrencilerin üniversiteyi tamamladıktan sonra karşılaşabilecekleri iş imkanları anlatıldı.
Editör: Pusula Gazetesi