AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, yapımı tamamlanmak üzere olan 500 öğrenci kapasiteli yurt inşaatında incelemelerde bulundu.
AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, AK Parti Bartın İl Başkanı Yakup Ulupınar ve Merkez İlçe Başkanı Ünal Çil ile birlikte inşaatına geçen yıl başlanan ve kısa süre içerisinde bitme aşamasına gelen 500 kişilik Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu inşaatında incelemelerde bulundu. 3 bloktan oluşan 7,5 milyon liraya ihale edilen Bartın Yükseköğrenim Öğrenci Yurdunu gezen Milletvekili Tunç, "Kız ve Erkekler için 2 ayrı blok, sosyal tesis, yemekhane, konferans salonunu bünyesinde bulunduran ayrı bir blok olmak üzere 3 bloktan oluşan yurt inşaatının süresinden önce bitirilerek 2. döneme yetiştirilmesi için çalışılıyor. Bartın Üniversitesi 22 Mayıs 2008 tarih ve 5765 sayılı kanunla kuruldu, Bartın Orman Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Bartın Meslek Yüksekokulu, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Bartın Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsü´nden oluştu. Bartın Orman Fakültesi ve Bartın Meslek Yüksekokulunun yanı sıra bu yıl yeni kurulan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İktisat, İşletme, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümleri ile Mühendislik Fakültesinin Makine Mühendisliği ile Malzeme ve Metalürji Mühendisliği bölümlerine ilk kez öğrenci alarak eğitim ve öğretime başladı. Üniversitemizin kısa süre içerisinde küçümsenmeyecek bir mesafe almasında Üniversite Rektörümüz başta olmak üzere ilimizin ve Üniversitemizin bütün yöneticilerin özverili çalışmaları yatmaktadır. Kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.
Bartın Üniversitesinin kuruluşundan henüz daha bir yıl geçmiş olmasına rağmen bin 500 ilave öğrencisi ile 3 bin mevcudunu aştığını belirten AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, "Bir sonraki yılda bu sayı 2´ye katlanarak Bartın ekonomisine önemli katkı sağlayacak. Üniversitemiz bizim gözbebeğimiz. O nedenle Bartınlılar olarak Üniversitemize ve öğrencilerimize sahip çıkmak zorundayız. 500 kişilik yurt inşaatımız bitmek üzere. Bin kişilik yeni bir öğrenci yurdu yapılması için gerekli girişimleri yaptık. Hızla büyüyen Üniversitemiz için bu da yeterli olmayacak. Bartın yurt yatırımlarında teşvik kapsamında, iş adamlarımızı Bartın´a yurt yapmaya davet ediyoruz" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi