Düzce'nin Akçakoca ilçesinde bulunan tarihi bina kültür ve sanat etkinlikleri alanında halkın hizmetinde kullanılmak ve içinde alkollü içki servisinin yapıldığı kutlama, kokteyl gibi etkinlikler yapılamaz şartıyla Akçakoca Belediyesine devredildi.
Akçakoca ilçesinin tarihi mekanlarından olan Yukarı Mahallede Şakir Yardımcıya ait konak şartlı bağış ile Akçakoca Belediyesine bağışlandı. Konu Akçakoca Belediye Meclisi toplantısında gündeme geldi. Toplantıda, Yukarı Mahalledeki konağın sahibi Şakir Yardımcı ile Akçakoca Belediyesi arasında yapılan akitle ilgili bilgiler verildi.
Şartlı bir şekilde bağışlanan tescilli bina için Akçakoca Belediyesi sözleşme gereği şunları yerine getirecek; Restorasyon izni alındıktan sonra, iç onarım ve tadilat belediyenin projesine bırakılıyor. Tapu dairesi, tescil ve benzeri masraflar Akçakoca Belediyesince karşılanacak. Tadilatı yapılacak olan bina, kültür ve sanat etkinlikleri alanında Akçakoca halkının hizmetine tahsis edilecek. Belediye, binayı ya da bir ünitesini izinsiz bir şekilde başkasına kiralayamaz. Konaklama (otel, motel, pansiyon) amaçlı kullanamaz. Kanunlara, dini ve ahlaki değerlere mugayir ürün ve maddeler bulunduramaz, tüketilemez, satışı yapılamaz. Lokanta, aş evi, kafe ve benzeri için kullanılamaz. Kursiyerlerin ve ziyaretçilerin ihtiyaçlarını temin için küçük bir mutfak yapılabilir. Alkollü içki servisinin yapıldığı kutlama, kokteyl gibi etkinlikler yapılamaz. İslam'a, ahlaki ve milli değerlere ters düşen veya küçümseyen film, slayt benzeri gösterimler yapılamaz. Restorasyon sonrası ismi ise, Akçakoca Belediyesi Ömer Ağalar - Hacı Şakirler Konağı olacak. Restorasyon sonrası binanın uygun bir yerine, Bu bina Şakir Yardımcı tarafından Akçakoca Belediyesine bağışlanmıştır yazılı levha asılacak.
Belirlenen şartlarla bağışlanan tarihi konağın kabul edilmesine yönelik oylama, tüm meclis üyelerinin oylarıyla geçerek Akçakoca Belediyesine devredildi.
Editör: Pusula Gazetesi