Zonguldak Belediye Meclisi’nin Ekim ayı 2’nci oturumu, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir başkanlığında gerçekleştirildi. Belediye Başkanları Birliği'ne yılda 3 kere katılmama hakkı olduğunu ve daha önce 2 kere katılamadığını, buna muhakkak katılması gerektiğini belirten Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, kendisine yönelik yapılan “TIR Parkı’na cami yapımı oylamasına katılmamak için kaçtı” eleştirilerine yanıt verdi. Başkan Akdemir, "Benim önemli bir toplantım vardı. Ben Belediye Başkanları Birliği’nin Genel Başkan Yardımcısıyım. Bizler ayda bir toplanıyoruz. Bu toplantıya ben iki sefer katılamamıştım. Bu sefer katılmam gerekiyordu, Genel Başkan Yardımcısı olmam sebebiyle. Ben olsam da olmasam da bu meclis yürüyecek. Mecliste heyecanlı konuşmalar olacaktır, tabi ki her mecliste olduğu gibi. Olmalı, ama üsluba, adaba uymak kaydıyla. Bunlar çok önemli. Ben bu meclisimizin Türkiye’ye örnek olmasını isteyen bir kişiyim. Halkımızın nezdinde ‘mecliste hep kavga-gürültü olur’ esprisi yapılıyor. Bende bu mecliste bunların olmasını istemiyorum. Ama heyecanlı konuşmalar olacaktır. Muhalefet, muhalefetliğini yapacak. Biz de iktidar olarak bize verilen görevi yerine getirmek durumundayız. Onun için o toplantı gayet güzel, olumlu bir şekilde geçmiş. Ben yönetici arkadaşımızı da kutluyorum. Gayet güzel şekilde meclisimizi yürüttü. Gereken cevaplar verilmiştir. O toplantılara zaman zaman katılmam gerekiyor. Orada da önemli kararlar alıyoruz, çünkü belediye başkanlarının, şehirlerin nezdinde" dedi.
"MANOLYA PARK PROJESİ’NİN HİÇ BİR YERİNDE DEĞİLİZ"
Manolya Park Projesi’nin devletin hüküm ve tasarrufu altında yıldığını ve Zonguldak Belediyesi olarak Manolya Park Projesi'nin hiç bir yerinde olmadıklarını belirten Akdemir; "Zonguldak Belediyesi, Manolya Park Projesi’nin hiçbir yerinde. Yer bizim değil. Devletin yeri, devletin hüküm ve tasarrufu altında... Devletin hüküm ve tasarrufunda olan kısımlara belediyenin hiçbir şeyi olmaz. Bakanlık bunu yapar. Biz onaylasak da, onaylamasak da eğer hükümet buna karar vermişse bakanlık vasıtasıyla yapar. Hangi bakanlığa bağlıysa orada hayata geçiriyor. Ama genel anlamda sivil toplum örgütleri, şehirde yaşayan insanların görüşleri de alınarak yapılırsa iyi olur. Belediye imarda yetkili mercidir. Şehrin sahibi belediyedir. Onunda görüşleri alınırsa çok daha fevkinde olur tabii ki. İnsanlar daha çok sıcak bakar, herhangi bir tepki gösterilmez. Ama konsorsiyum sağlanmalı. Ortak aklı bir araya koyup karar verdiğimiz zaman daha güzel neticelere ulaşabiliriz” diye konuştu.
"BEN DEVLETTEN GELDİM"

Liman Arkası Projesi hakkında soruları yanıtlayan Akdemir; "Ben devletten geldim. İzinleri almadan bir işe başlamam. Ben hiçbir yerden izin almadan, yasal boyutunda evrak üzerinde tanzim edilmeden işler yapmayız. Çok ufak şeyler olur. Mesela yetkililerin, halkın tepki gösteremeyeceği şeyler yaparız. 1-2 metre bir yere beton, asfalt döküveririz. Ama onun dışında yer kiminse titizlikle belediye olarak izinlerini almışızdır, onaylanmıştır, ondan sonra çalışmalarımızı yaparız. O tünelimizde hem güvenlik kamerası, hem de elektrik çalışmalarımızı yapıyoruz. Zeminleri de sağlamlaştırıyoruz, duvarlarımızı yapıyoruz. Halkımız rahat şekilde gitsinler, denizin karşısında otursunlar. Heyecanları varsa, heyecanını atsın, kızgınlığı varsa, kızgınlığını atsınlar. Sevgilisi varsa, sevgilisiyle maviyi, yeşilliği bütünleştirsin dünyasında. Orada ‘Kelebeğin Rüyası’ filmi çekildi. O filmin orada çekildiğini gösteren bir şeyler yapacağız. Projenin devamı gelecek. Orayı plaja çevirebilirsem iyi olacak. Orada kayalar var. Dolgu olmaz oraya. Orası sahil. Biraz kayaları çekebilirsem çekeceğim, kum koyabilirsem kum koyacağım. En küçüğünden en büyüğüne herkes orada denize girsin istiyorum” dedi.

Editör: Pusula Gazetesi