SGK İl Müdürü Çiğdem Acar bugün Bakacakkadı Belediye Başkanı Sezgin Özdemir, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci ve Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin'i makamlarında ziyaret edere Mahsuplaşma protokolü imzaladı.

Bakacakkadı Belediye Başkanı Sezgin Özdemir ile SGK İl Müdürü Çiğdem Acar 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunun 18. Maddesinin 6. Fıkrasına istinaden Belediye işçi çalışanlarının geçici iş göremezlik ödemelerinin mahsuplaşma protokol kapsamında bir araya geldi. Yapılan görüşme ve anlaşmanın ardından karşılıklı protokol imzalandı. Bakacakkadı Belediyesi Mahsuplaşma protokolü imzalayan ilk belediye olurken diğer belediyelerle de önümüzdeki günlerde Mahsuplaşma protokolü imzalanması bekleniyor.

İmza töreninde konuşan SGK İl Müdürü Çiğdem Acar, “Bu protokol ile Bakacakkadı Belediyesi bünyesinde çalışan işçilerimiz istirahatlı oldukları dönemler için almakta oldukları geçici iş göremezlik ödeneği almak için İl Müdürlüğümüze gelmeyecekler. Ayrıca bu protokol sayesinde iş göremezlik ödeneklerini alabilmeleri için gereken sürede çok kısalmış olacak, bu bağlamda Bakacakkadı Belediyesi ile şu an için mahsuplaşma protokolü imzaladığımız ilk Belediye oldu. Ben huzurlarınızda Bakacakkadı Belediye Başkanı Sezgin Özdemir’e imzaladığımız bu protokole karşı yaklaşımları ve vatandaş odaklı yönetim anlayışlarından ötürü çok teşekkür ediyorum. Ayrıca diğer Belediyelerimize de bu protokolün örnek olmasını temenni ediyorum” dedi.

Bakacakkadı Belediye Başkanı Sezgin Özdemir ise Çiğdem Acar’a işçilerine yönelik böylesine kolaylaştırıcı bir hizmet vermelerinden dolayı teşekkür etti.

SGK İl Müdürü Çiğdem Acar daha sonra Devrek'e geçerek Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci ile bir araya geldi. Semerci ile de mahsuplaşma protokülü imzalayan Acar tüm işçilere protokolün hayırlı olması temennisinde bulundu.

Başkan Semerci ise Acar'a katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Acar, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ile de bir araya gelerek Mahsuplaşma protokolünü imzaladı.

Acar son olarak Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin ile de bir araya gelerek diğer belediyelerle imzalanan Mahsuplaşma protokolünü imzaladı.


Editör: Pusula Gazetesi