Bartın Valisi Nusret Dirim, düzenlediği basın toplantısında FETÖ/PDY konusunda yapılan mücadeleye değindi.
Bartın Valisi Nusret Dirim, Batın Öğretmenevi'nde düzenlediği toplantıda basın mensupları ile bir araya geldi. Toplantıda FETÖ ile mücadelenin çok kolay olmadığını belirten Vali Dirim, "Gerçekten çok gizli bir yapılanma olduğu için bir anda bütün unsurlarını tespit etmeniz çok zor. Bartın'da şu ana kadar 504 kişi hakkında yasal işlem yapıldı. İlimizde kamu büyük ölçüde temizlendi diyebiliriz. Yeni bilgiler, itiraflar ve operasyon oluyor. Kamunun dışında bunun diğer ayakları var. Çalışmalarımız devam ediyor" dedi.
"En önemli kanıtı "˜ByLock' sistemi"
Şifreli haberleşme sistemi "˜ByLock' uygulamasını kullanmanın FETÖ üyeliğinin en ciddi kanıtı olduğunu belirten Vali Dirim, "Örgüt, ByLock ve Eagla diye bilinen haberleşme sistemlerini kullanmış. Eagla kullananlarda tespit ediliyor. Bu paralel örgüt bunu çok yoğun bir şekilde kullanmış, kendileri bu programları geliştirmişler. 250 bin ByLock kullanıcısı olduğu ifade ediliyor. Bunun sadece 5'te 1'i ile ilgili tespit yapılmış" diye konuştu.
"504 kişiye işlem yapıldı"
Son olarak Bartın'da devam eden operasyonlar hakkında bilgi veren Vali Dirim, "Şu ana kadar 72 kişinin tutuklandığını, 37 kişinin serbest bırakıldı, 11 kişi de il dışına sevk edildi. Operasyonlar kapsamında yakalama kararı olan 11 kişi için aramalar devam ederken, 6 kişi de halen gözaltında tutuluyor. Operasyonlar kapsamında ayrıca 224 kişinin açığa alındı, 140 kişinin kanun hükmünde kararname ile ihraç edildi, 3 kişi de işten çıkarıldı. Toplamda 504 kişi hakkında işlem yapıldı" şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi