Zonguldak Merkeze bağlı Terakki Mahallesi Muhtarlığı'nın geçtiğimiz günlerde camı kırılmıştı. Bunun üzerine basın mensuplarına açıklamada bulunan Karadeniz Bölgesi Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Şerafettin Nas, saldırıyı yapanları şiddetle kınarken, Terakki Mahallesi Muhtarı Şükrü Fidanboy ise, "Eğer bir insanın çalışmaları protesto ediliyorsa, bir insanın çalışmalarının sonucu camları kırılıyorsa, artık kusura bakmayın. Muhtarlığımızı nasıl yapacağımızı bilemiyorum. Yapılan saldırı, Zonguldak Belediyesi'nin Terakki Mahallesi&[#]8217;ne yapmış olduğu son yüzyılın en iyi hizmetlerinedir&[#]8221; dedi.
NAS: &[#]8220;UYGAR BİR DÜNYADA YAŞIYORUZ&[#]8221;
Çağdaş, uygar bir toplumda yaşandığını belirten Karadeniz Bölgesi Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Şerafettin Nas, "Mahallelerimizde yapılan hizmetler, mahalleliye yapılan hizmetlerdir. Kişiye özel yapılmış hizmetler değildir. Muhtarlarımızda kendi bağlı olduğu mahallesini hizmet anlamında vatandaşlarımıza gerekli özeni gösteriyor. Tabi kendini bilmez bazı insanlar, Terakki Mahallesi Muhtarlığı&[#]8217;nın camını kırmışlar. Ben bunu şiddetle kınıyorum. Uygar bir dünyada yaşıyoruz. Eğer bir muhtarlıkla derdin sıkıntı varsa, gidersin kendin, kendisi ile görüşür, konuşursun. Ama tutup da camını kırmak, o kişiye, o yere saldırı yapmak çok yanlış bir şeydir. Ben bu bağlamda bir daha bunun tekrarlanmamasını arzu etmiyorum. Seçen kişilerin, seçtiği muhtarının mekanına saldırı yapması hoş bir şey değil" dedi.
FİDANBOY: "BAŞIMA BELA ALMAKTAN KORKUYORUM"

Terakki Mahallesi Muhtarlığı&[#]8217;na saldırıp camı kıran kişinin kamera görüntüleri ile tespit ettiğini, fakat &[#]8220;Başıma bela almaktan korkuyorum&[#]8221; diyen Muhtar Şükrü Fidanboy, şunları söyledi:

"Saldırı olalı yaklaşık 3 gün oldu. Zonguldak Belediyesi'nin yapmış olduğu çalışmalarla ilgili muhtarlığın camına bir pano koymuştum. Zannedersem kendileri dengesizin biri... Bu benim şahsıma yapılan bir hareket değil. Aslında yapılan hareket, Zonguldak Belediye Başkanının yapmış olduğu çalışmalara bir saygısızlıktır. Bilhassa Terakki Mahallesi&[#]8217;ne yapmış olduğu son yüz yılın en güzel hizmetlerini vatandaşıma göstermek amacıyla cama astım. Normalde kimse gelip Terakki Mahallesi Muhtarlığı&[#]8217;nın camını kırmaz. Büyük ihtimalle belediyenin çalışmalarını hazmedemeyen kendini bilmez birileri yapmıştır. Şahsı buldum. Kamera görüntüleri ortada... Aslında &[#]8216;başıma bir şey gelir&[#]8217; diye korktuğumdan bulmakta istemiyorum. Şahsın kim olduğunu kameralar ile tespit ettik. Şahıs ismi, şahsın görüntüsü elimizdedir. Fakat şu an fazla üzerine gitmek istemiyorum. Gittiğim zaman başıma bela alacağım. Başıma bela almaktan korktuğum için gitmiyorum.&[#]8221;

Bu şartlarda muhtarlıklarını nasıl sürdürecekleri konusunda artık bir şey bilmediğini ifade eden Fidanboy, "Eğer bir insanın çalışmaları protesto ediliyorsa, bir insanın çalışmalarının sonucu camları kırılıyorsa artık kusura bakmayın Muhtarlığımızı nasıl yapacağımızı bilemiyorum. Nasıl olacağını ben düşünemiyorum. Bunu yapanların hepsini tekrar kınıyorum. Terakki Mahallesi&[#]8217;ne hizmet ettiğim için de gurur duyuyorum. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir' e bize vermiş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. &[#]8216;Allah razı olsun&[#]8217; diyorum. Bir cam takacağım, yine fotoğraf koyacağım, yine kırsınlar. Önemli olan bu değil. Önemli olan memlekete hizmettir. Biz hizmet için geldik buraya hizmet yapmaya davam edeceğiz. Vatandaşımızın emrindeyiz vatandaşımız ne dersi onu yapıyoruz. Başka yaptığımız bir şey yok&[#]8221; dedi.
"BELEDİYEMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM"
Yapılan saldırının belediyenin hizmetlerine karşı olduğuna vurgu yapan ve belediyenin yapmış olduğu hizmetlerden sonra belediyeye teşekkür eden Fidanboy, "Camımız kırılmış, varsın kırılsın, o kadar da önemli değil. Ben kendilerine karşılık vermeyeceğim. Varsın devam etsinler. Ben fotoğrafları asmaya devam edeceğim. Belediyenin yapmış olduğu hizmetler, Allah rızası için elli senedir bizim mahalle hizmet görmedi. Son yüzyılın hizmetini Terakki Mahallesi gördü. Ben belediyemize teşekkür ediyorum. Hizmet yapmak suçsa, biz hizmet yapmaya devam edeceğiz" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi