Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde devam eden “Batı Karadeniz Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı” kapsamında “En İyi Manda Yoğurdu Yarışması” düzenlendi.

Yarışmayı; Kaymakam Serkan Keçeli, Çaycuma Belediye Başkan Vekili Cengiz Gökçe, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Zonguldak İl Müdürü Necmi Çelik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Coşkun Ulutaş, İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, Ziraat Odası Başkanı Rıza Çapkın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir, Expo Link Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Erdoğan ve vatandaşlar izledi.

15 manda yetiştiricisinin katıldığı, Özge Duygun Okur, Koral Kumral, Nihat Subaşı, İsmail Aydın, Celal Uğuz ve Özgün Toprak’ın jüri üyeliği yaptığı “En İyi Manda Yoğurdu Yarışması”nda yoğurtlar; tat, koku ve sunum kategorilerinde değerlendirildi.

Değerlendirme sonunda birinci Koramanlar Köyü’nden İsmail Derin, ikinci Güzeloğlu Köyü’nden Hanım Güneş, üçüncü Nebioğlu’ndan Ramazan Verimli oldu. Dereceye girenlere altın ve çeşitli hediyeler verildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik, yarışmaya ve fuara katılan herkese teşekkür ederken, birinci İsmail Derin’e ödülünü verdi.

Expo Link Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Erdoğan, bir ilki yaşamanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, “Fuar kapsamında ülkemizin nadir yerlerinde bulunan mandalardan amatörce elde edilmiş yoğurtların yarışmasını izledik. Zaten her türlü böyle bir yetiştiricilik yaptıkları için takdire şayanlar. 15 katılımcının eline sağlık, hepsine teşekkür ediyorum” diye konuşarak, ikinci gelen yarışmacıya ödülünü takdim etti. Üçüncü yarışmaya ödülünü ise, Çaycuma Belediye Başkan Vekili Cengiz Gökçe verdi. Yarışmaya katılan tüm üreticilere Yurtbay Yem tarafından hediye verildi.

Editör: Pusula Gazetesi