Zonguldak Deplasmanlı Süper Amatör Lig´inde mücadele eden Ereğli Devlet Hastanesispor Kulübü kapmayla karşı karşıya, Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Recep Erdoğan, &[#]8220;Kulübümüzü ayakta tutan kantin, kafeterya işletmeği elimizden alınmasını istemiyoruz, aksi takdirde kulübümüzün kapanma durumu olabilir&[#]8221; dedi.
TFF Zonguldak Deplasmanlı Süper amatör Lig takımlarından Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesispor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Recep Erdoğan ve yönetim kurulu üyeleri basın toplantısı düzenledi. Kulübün son durumu ile ilgili gelişmeleri komu oyuna açıklamak için basın toplantısı düzenlemeyi uygun gördüklerini ifade eden Erdoğan, yıllardır sporun içinde olduğunu kaydetti. Bir çok takımın doktorluğunu da yaptığını belirten Erdoğan, &[#]8220;31 Ekim 1994 yılında atandığım SSK Karadeniz Ereğli Hastanesinde; göreve başladığım günden itibaren Ereğli´de sporun özelliklede futbolun içinde oldum. 1994-95 sezonunda Ormanlı Cumaspor´da ikinci amatör kümede futbol oynadım. İlk defa 28 yaşında filiz lisans çıkartıldı. Ereğli´de hiçbir beklentim olmadan bir çok takımın doktorluğunu yaptım. Ereğli´deki bütün amatör takımlar yanında bulunarak kulüplere desteğimi sürdürüyorum. Biz spor kulübü olarak hastane bünyesinde kantin, kafeterya işletmek için gerekli girişimlerde bulunduk. Önce hastane yöneticileri ile başladığımız görüşmelere, ilçede malmüdürlüğü ve kaymakamlık; ilde defterdarlık ve Valilik ile yaptığımız görüşmelerimiz neticesinde yasal prosedürler yerine getirildi. Başlangıçta 2 kişi ile başladığımız kantin ve kafeterya işletmesi; iki hastanelerin birleşmesi sonrası her iki tarafta 11 çalışana ulaştık. Kantin ve kafeteryaların kurulmaları sırasında hafta sonları dahil, inşaatların başında durup, bizzat çalışmaların içinde olduk.
Büyükler kategorisinde başladığımız takımıza, sırayla önce A genç takım, minik takım, yıldız ve mini minikleri de ekleyerek, şu anda toplam 118 lisanslı sporcuya spor yaptırıyoruz. Bu çocukların bedensel ve zihinsel gelişimlerine katkıda bulunuyoruz. Topluma faydalı bireyler olarak yetişmelerine katkı yapmaya çalışıyoruz. Ereğli´de; futbolun arzu edilen düzeye gelmesi için mütevazı bir şekilde, elimizden geldiği ölçüde yardımcı olmaya çalışıyoruz. 11 kişilik yönetim kurulu ile her hafta olağanüstü bir durum olmadıkça haftalık yönetim kurulu toplantılarımızı aksatmadan yapmaktayız&[#]8221; dedi.


&[#]8220;HAKSIZ VE YERSİZ BİR ŞEKİLDE KURUMLAR VE KİŞİLER İTHAM EDİLMEKTEDİR&[#]8221;
Ereğli Devlet Hastanesispor´un Ereğli´de ERDEMİR ve Ereğli Belediyespor´dan sonra bir kurum takımı olarak Süper Amatör Küme´de yer alarak mücadele ettiğini belirten Erdoğan, &[#]8220;Kulüp faaliyetlerinin yürütülmesinde hastane bünyesinde faaliyet gösteren kantin ve kafeteryadan elde ettiğimiz gelirlerimiz önemli bir yer almaktadır. Sadece spora değil yıllık ortalama 10-15 bin TL hastaneye katkımız olmaktadır. Kiramız dışında; katma değer ve vergi olarak ta Ereğli´de sıralamaya girecek kadar vergi verdiğimizi belirtmek istiyorum. Son 1-1,5 yıldır, bir takım insanlar kantin ve kafeteryamızın spor kulübünün elinden alınması için bir çaba içinde olmuşlardır. Haksız ve yersiz bir şekilde kurumlar ve kişiler itham edilmektedir. İthamı yapan insanlar önce kulübe gelip üye oldular. Kulübü olağanüstü kongreye götürmek için imza topladılar. Kulübün iyi yönetilmediğini, spor yerine üyelere katkısı olan bir yer haline getirmek gerektiği yönünde söylemlerde bulunarak üyeleri etkilemeye çalıştılar. Olağanüstü kongreye götürecek çoğunlukta imza toplayamadılar. Bu sefer baktılar, yönetime giremiyoruz. Başka bir spor kulübü ´Karadeniz Ereğli Sağlık Çalışanları Spor Kulübü´ adı altında başka bir dernek kurdular. Henüz spor kulübü değiller. Çünkü henüz federe değiller. Devlet Hastanesi Spor Kulübü´nde yönetimde yer alacak insan bulmakta zorlandığımız, iyi niyetle spor yönünde çalışacak insana ihtiyaç varken başka bir spor kulübü kurmanın amacı ne olabilirdi? Bir kurum içinde bir spor kulübü varken başka bir spor kulübü kurmanın amacı ne olabilirdi? Derneğin adını spor kulübü olarak koyup üyelere yönelik katkısı olan bir yapı nasıl olacak? Üyelerine katkısı olacak bir yapının adı spor kulübü olabilir mi? Mal Müdürlüğüne hastanede kantin ya da kafeterya işletmek için müracaatta bulundular. Mevcut olanlara talip oldular. Hastane yönetimi sözleşmesi biten ve kulübün malı olan ait iki adet, her biri 18 metre kare olan konteynırların kiralaması işlemini iptal etti. Burada çalışan 5 insanın işine son vermek durumunda kaldık. Sözleşmesi bitecek olan eski Devlet Hastanesi tarafındaki kafeteryanın spor kulübünün elinden alınması için aynı insanlar tarafından çalışmalar olduğu herkesçe izleniliyor&[#]8221; diye konuştu.
Kafeteryanın spor kulübünden alınmasının, özel sektöre verilmesinin ne gibi yararlar sağlayacağını kamuoyunun takdirine bıraktıklarını belirten Erdoğan, &[#]8220;11 sigortalı insan, 120 gence, çocuğa spor yaptırmak; hastane çalışanları, hasta ve yakınlarına kar amacı gütmeden hizmet; maliyeye ödenen kira ve Ereğli´de sıralamaya girecek kadar devlete vergi ödemek dışında, her yıl ortalama 10-15 bin TL hastaneye katkı sağlayan, bugün Ereğli´de 3. lig düzeyinde bir takım oluşturma potansiyeli taşıyan bir kulübün kapanmasına sebep olunmasın. Kapanması halinde; ben bu işi severek ve de isteyerek yapıyorum, üzüntü duyarım. Çünkü çok büyük bir özveri ile bu işi yürütüyoruz. Biz bu işi 2001´den bu güne kadar getirdik, biz devam etmek durumunda değiliz. Mutlaka daha iyi yapacak insanlar vardır. Çıkarlar kulübü daha iyi noktalara götürebilirler. Ancak, aynı yönde düşünülmesini arzu ederim&[#]8221; dedi. Kulübün bütün işlemlerinin ve her şeyin kayıt altında olduğunu belirten Erdoğan sözlerini şöyle tamamladı:
&[#]8220;Her şey yönetim kurulunun aldığı kararlar doğrultusunda yürütülmüştür. En küçük bir usulsüzlük olmamıştır. Bu yönde bir şüphe varsa, gerekli incelemelerde bulunulabilir.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi