Zonguldak'ta oturan gazi 45 yaşındaki Hasan Özdemir, Valilik karşısındaki kaldırımda çuval içinde erik satmasına karşı çıkan polis ve zabıtaya direnince, 'Görevini yaptırmamak için direnme' suçundan hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Savcılık, "Şüphelinin müştekilere görevlerinden dolayı direndiğine dair delil bulunmadığı için kovuşturmaya yer yok" dedi. Özdemir, "Beni en fazla savcılığa şikayet etmeleri üzdü" diye konuştu.

2 çocuk babasıHasan Özdemir, Nevşehir Jandarma Komando Tabur Komutanlığı'nda vatani görevini yaparken 15 Nisan 1992'deKahramanmaraş'ın Ekinözü İlçesi Suçatı Köyü yakınlarında PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada başına isabet eden kurşunla ağır yaralandı. 1.5 yıl Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde tedavi gören Özdemir'in sol kulağı duyma yetisini kaybederken, sol gözünde de yüzde 90 görme kaybı oluştu.

POLİS VE ZABITA İLE TARTIŞTI

1900 liralık gazi maaşına ek gelir için yaz aylarında bahçesinden topladığı erikleri satan Hasan Özdemir, geçen10 Mayıs'ta Valilik karşısındaki kaldırımda satış yapmasına izin vermeyen trafik polisi ile tartıştı. Kadın polis 39 yaşındaki E.Ç., iddiaya göre uyarmasına rağmen gazi satışa devam edince Zabıta Müdürlüğü'ne haber verdi. Gelen zabıta memuru 38 yaşındaki B.B. de kaldırımı işgal ettiği gerekçesiyle gazinin çuvalını kaldırmasını istedi. Polise ve zabıta görevlisine direnen gazi, karakola götürüldü.Gazi Özdemir hakkında, polis ve zabbıtaya karşı 'Görevini yaptırmamak için direnme' suçundan düzenlenen evrak Cumhuriyet Savcılığı'na gönderildi.

SAVCILIK: KOVUŞTURMAYA YER YOK

Savcılık incelemesi sonucunda gazi hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi. Savcılık kararında, "Müşteki polis E.Ç.'nin, şüpheliyi erikleri kaldırması ve uzaklaşması yönünde uyardığı, daha sonra müşteki zabıta memuru B.B.'nin geldiği, her ne kadar şüphelinin müştekilere direndiğine dair evrak düzenlenmişse de, şüphelinin müştekilere görevlerinden dolayı direndiğine dair delil bulunmadığı anlaşıldığından kamu adına koşvuşturma yapılmasına yer olmadığna karar verilmiştir" denildi.

'EN ÇOK SAVCILIĞA ŞİKAYET ETMELERİNE ÜZÜLDÜM'

Gazi Hasan Özdemir, mevsimi olması nedeniyle Mayıs ayında bahçesindeki ağaçlardan topladığı erikleri aile bütçesine katkı sağlamak amacıyla sattığını söyledi. Olay günü, Zonguldak Valiliği'nin karşısında erik satarken görevli kadın trafik polisinin uzaklaşmasını istediğini, itiraz edince zabıtaya haber verdiğini anlatan Özdemir, şöyle konuştu:

"Her iki görevliye de gazi olduğumu söyledim ve rica ettim. 'Zaten resmi kurumlara veriyorum. Öğlen paydosu olacak. Yarım saatte bitiririm' dedim. Buna rağmen sergimi kaldırmak isteyince sinirlendim. Gaziye yardımcı olacakları yerde kaldırmaya başladılar. İnsan yerine koymuyorlar. Polisler de bizi aldı karakola götürdüler. Ben onlardan davacı olmadım. Hiçbir şeyden haberim yok. Onlar davacı olmuşlar, savcılığa suç duyurusunda bulunmuşlar. Savcımız bizi haklı çıkarmış teşekkür ederim. Devletin kurumuna olsun, memuruna olsun hiçbir karşılığım olmadı. Beni en fazla savcılığa şikayet etmeleri üzdü. Bu kararı alalı bir hafta oldu, bir haftadır uyuyamıyorum."
Editör: Pusula Gazetesi