Karabük Valisi Mehmet Aktaş, beraberinde Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak ve Belediye Başkanı Necdet Aksoy ile birlikte Safranbolu'da bir dizi incelemelerde bulundu.
Vali Aktaş ilk olarak Kurtköy'de bulunan TOKİ Konutlarında incelemelerde bulunarak, önceki gece yanan 150 yıllık tarihi konakta incelemelerde bulundu. Buradan Kalealtı İlköğretim Okuluna geçen Vali Mehmet Aktaş, daha sonra Safranbolu Belediyesi tarafından yeniden restore edilerek Safranbolu'ya kazandırılan Muallimler Birliği Binasına geçerek belgesel film izledi
Başkan Aksoy'dan festival ile ilgili bilgiler alan Karabük Valisi Mehmet Aktaş güzel bir festival olacağını ifade ederek, "Bu yılki belgesel film festivali başlamış oldu. Film festivalinin önemli ayaklarından birisi de Muallimler Birliği binasında icra edilecek. Arkadaşlarla binayı gezmiş olduk, yapılan hazırlıkları tespit etmiş olduk. Festivalimizin hayırlı ve başarılı olmasını diliyorum." diye konuştu.
Tüm vatandaşları belgesel filmleri izlemeye davet eden Başkan ise, "Tarihi Muallimler Birliği binasında bugünden itibaren cumartesi günü akşamına kadar uluslararası belgesel filmler gösterilmeye devam edecek. Gösterimde olan filmler tamamlandıktan sonra seyircinin isteğine göre başka belgesel filmler gösterilecek. Şu anda geçen yıl ve bu yıl yarışmalarda dereceye giren ödüllü belgesel filmlerin gösterimi yapılıyor ama seyircimiz talep ederse diğer belgesel filmleri de gösterme şansına sahibiz." dedi.
Editör: Pusula Gazetesi