Türk Kızılayı Zonguldak Şube´si son yıllarda yaşadığı yönetim değişikliğinin ardından çok daha hareketli günler yaşıyor. Yönetiminde farklı kanatlardan gelen ve kendi dallarında başarılı olmuş isimlerin yer aldığı Kızılay´ın kapısını çalanların sayısı daha da arttı.
Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün Zonguldak´ta olduğu günler içinde gelen vatandaşlarla tek tek görüşerek vatandaşların her türlü şikayet ve ihtiyaçlarına çözüm bulmaya çalışıyor.
Gün içinde yoğun bir telefon trafiği içinde olan Aygün´ün zaman zaman sinirlenmesi dikkat çekiyor. Vatandaşların gıda, barınma, sağlık, eğitim gibi ihtiyaçlarla Kızılay´a geldiğini belirten Aygün; "Bizim görevimiz burada kurumumuzun görev ve misyonuna yakışır şekilde hizmet etmek. Dolayısıyla bu bir gönül işi. Elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Gece gündüz arayan vatandaşlarımızın yardıma koşmaya çalışıyoruz. Vatandaşımızın elektrikleri kesik. İki gözlü evde oturuyor. Özel sektörde temizlik işçisi olarak çalışıyor. Aldığı para 500 lira. BEDAŞ´ı arayıp taksitlendirme yapmasına yardımcı oluyoruz. Bu insanın ödeyebeileceği limit bellidir. O nedenle hem bizler hem kurumlar bunları göz önünde bulundurmak zorunda. Pek çok kurumda benzer sorunlar yaşanıyor. Gariban vatandaş. İş yok, para yok. Zaman zaman kapılar onların yüzüne kapanınca bize geliyorlar. Biz önce olayın ne olduğunu anlamaya çalışıyor, o kurumu arıyor ve makul şartlarda çözüm sağlanması için çaba sarf ediyoruz. Bir çok aile ekmek alacak para bulamıyor, zorunlu ihtiyaçlarını gideremiyor, en önemlisi derdini anlatacak bir muhatap bulayanlar oluyor. Biz kendi imkanlarımız ölçüsünde yardımcı olmaya çalışıyoruz. İki ailemiz evsiz kalmıştı. Bu yönetim zamanında onlara ev yaptırdık. Kan toplama, kan bağışı alışkanlığının kazandırılması, kurban ve kurban derisi toplama gibi faaliyetlerimizin ötesinde vatandaşımızın hangi sorunu varsa yardımcı olmaya özen gösteriyoruz. İmkanımızın yetmediği durumlarda gerek yönetimdeki arkadaşlarım vasıtasıyla gerekse duyarlı esnaf ve iş adamlarımızın desteği ile vatandaşlarımızın zorunlu ihtiyaçlarına çözüm bulmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızdan bu konularda daha duyarlı olması gerekiyor. Sonuçta herkesin sıkıntısı olduğu kadar hepimizin yapabileceği yardımlar vardır. Bizim çalışmalarımızda yanımızda olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi