CHP Merkez İlçe başkanı Ebru Uzun Zonguldak Belediyesi ile ilgili tartışmalar üzerine yaptığı yazılı açıklamada çok önemli sözler söyledi. CHP’li Zonguldak Belediye Başkanını uyaran Uzun, Akdemir’i seçimsiz devirme planı yaptığı idda edilen Ak Partililer için de sert konuştu.

İşte o açıklama…

"Bir ay gibi kısa bir sürede şehir merkezinde meydana gelen su baskınları haklı olarak halkımız tarafından tepkilere neden olmuştur.Belediye Başkanımız Sayın Muharrem Akdemir’e gelen tepkilerin çoğu haklı tepkilerdir, fakat siyasi aktörlerin tepkilerine söyleyecek sözümüz var. Ortada bir becerisizlik, bir ihmal var mı? Evet, var.

Su baskınının ardından yağmaya devam eden şiddetli yağışlarda alınan tedbirlerle hiçbir şey yaşanmadığını hep beraber gördük. Belediye Başkanının şehrin her köşesindeki olumsuzluklardan haberinin olması ve hızlıca müdahale edebilmesi için sağlam, çalışkan ve samimi bir ekibinin olması lazım ki, siyasette ve hizmette başarılı olabilsin. Sayın Başkan, ne kadar iyi niyetli ve çalışkan olursa olsun, ekip kendi havasında, yolunda olursa sonuç iç açıcı olmuyor.

Kimseye işini öğretme ya da müdahale etme hadsizliğine düşecek değiliz, ama örgüt olarak uyarmak da görevimiz. Sayın Başkanın derdi, Zonguldak halkına hizmet olan daha dinamik bir ekiple çok daha başarılı bir tablo ortaya koyması temennimizdir.

Ülkemizin içinde bulunduğu durum düşünülürse, iktidarın içindeki özellikle de belediye başkanları arasındaki FET֒cüleri temizleyebilmek için erken bir seçime gitme ihtimali yüksektir. Bu yüzden en kısa sürede tüm eksik ve aksaklıklar giderilmelidir. Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altından seçilen ister milletvekili olsun, ister belediye başkanı, ister belediye meclis üyesi, ister il, ilçe başkanı hiç kimsenin bu partinin yüzünü yere eğdirme hakkı yoktur, bu parti çatısı altında seçilen herkesin daha ilkeli davranma zorunluluğu vardır.

Gelelim AKP Merkez İlçe Başkanı Sayın Metin Karaduman ve AKP Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Sayın Abdullah Karagüzel’in söylemlerine… Yaşanan su baskını size bir kamyon laf ettirdi. CHP namına, bu su taşkınları tek CHP’li belediyelerde mi olmakta birçok AKP’li belediyenin olduğu yerlerde sadece mal değil can kayıpları bile yaşanmakta oralarda yapamadığınızı, önleyemediğiniz sel baskınlarını burada önleyebileceğinizin garantisi mi var elinizde? Kaldı ki, Sayın Secaattin Gonca’nın başkanlığı döneminde daha kötüsü yaşanmıştı iki kez ve Sayın Karagüzel yine meclis üyesiydi, hatta başkan vekilliği yaptığı zamanlar olmuştu bugün yaşanan sorunlar o günlerden sirayet eden sorunlar, yapılmayan hizmetler değimli? O yıllarda yapmak isteniz de elinize mi yapıştılar? Hem yerelde, hem genelde iktidarken görmediğiniz kusurlar şimdimi gözünüze batıyor? Sayın Karaduman ‘kandırılmışlık’ hissini iyi bildiğinden olsa gerek, ‘CHP seçmeni kandırılmış, aldatılmış hissediyor’ demiş. Son zamanlarda adet haline getirdiğiniz CHP seçmenine akıl verme huyunuzdan vazgeçin, olan aklınızı lütfen daha iyi kullanın, sürekli kandırılan sizlersiniz. CHP ve seçmeni kandırılmaz en fazla yanılmışlık hissine kapılır, yanıldığı konuları da en iyi şekilde telafi yoluna gider.

Ülkemiz yakın zamanda bir darbe girişimi yaşamışken, terör örgütleri ortalıkta cirit atarken son 15 ayda binlerce insanımız şehit olmuşken kendi partinizden tek bir kişinin istifasını isteyebildiniz mi ki Sayın Akdemir’i istifaya davet ediyorsunuz? Veya sizin partinizde kendi iradesiyle istifa edeni gördünüz mü? Tüm bunlar Gazipaşa Caddesi’ndeki su baskınından daha mı önemsiz? Okyanusu geçtiniz de Gazipaşa’da mı boğuldunuz? Basına düşen habere göre, ilk meclis toplantısında Başkan Sayın Akdemir’i düşürüp Sayın Metin Demir’i yerine geçirmeyi planlamışsınız. Peki, 15 Temmuz’dan sonra günlerce tuttuğunuz demokrasi nöbetleri nereye gitti o zaman? Hani ‘Hakimiyet Milletin’di? Seçimle gelen seçimle gitmez mi? Niye biraz tutarlı olmuyorsunuz? Önce aday gösterip seçtirdiğiniz FET֒cü belediye başkanlarınızı temizleyin, Zonguldak’a verdiğiniz sözleri tutun, Sayın Muharrem Akdemir’i bu yolla kimseye yedirmeyiz"

Editör: Pusula Gazetesi