MHP Zonguldak İl Başkanlığı kongresi uzun bir aradan sonra üç isimle gerçekleşiyor. Yarın öğlen saatlerinde Can Polat Pamay Spor Salonu´nu dolduracak olan MHP delegeleri partiyi genel seçime taşıyacak yönetimi belirleyecekler.
Kongre öncesi adaylar basın üzerinden bir birini eleştirmemeye özen gösterirken aynı sükunetin salonda korunup korunamayacağı merak ediliyor. MHP İl Başkanı Mustafa Korkutan´ın; "Başka ihtimal yoktu" şeklindeki açıklamasına basın yoluyla yanıt vermemeye özen gösteren Hamdi Ayan ve Niyazi Kıransoy´un delegelerle görüşmeleri devam ediyor.
MHP İl Başkanı Mustafa Korkutan Pusula´da yer alan açıklamasında rakipleri için; "İki değerli kardeşimiz aday olarak çıkmış durumda ama bu arkadaşlarımız zamanında bizimle beraber hareket eden, yedi senedir bizimle birlikte, yaptığımız sevaba ve günaha ortak olan arkadaşlar" demişti.
İl Başkan Adayı ve eski Merkez İlçe Başkanı Hamdi Ayan ise değerlendirmesinde; "Bugüne kadar yaşanmış kavgalar partiyi bölmüş, bu partiye gönül vermiş isimleri küstürmüş.
Bizim koltuk ve makam için kavga etme lüksümüz ve kavga çıkarmak isteyenlere karşı verecek primimiz olmadı, olmayacak.
Ben daha şeffaf, daha demokratik ve iyi niyetli bir kadroyla çalışacağımı iddia ediyorum. Bu parti bizim partimiz.
Türkiye´de, Zonguldak´ta bugün dağ gibi sorunlar varken bizim ciddi anlamda fikir ve politika üretip bunlara halka doğru anlatacak bir kadroya ihtiyacımız var. MHP´yi hak ettiği yere taşıyacak bir kadroya ihtiyacımız var.
Biz kadromuz ile partimize güç kazandıracak bir anlayışla hareket edeceğiz. Arkadaşlarıma teşekkür ediyor başarılar diliyorum.
Delegelerimize güveniyor ve sağduyu ile karar vereceklerine inanıyorum" dedi.
Bir diğer başkan adayı Niyazi Kıransoy ise; "Bize göre Milliyetçi Hareket Partisi´ni yöneten mevcut kadro 7 seneden bugüne kadar başarısız olmuştur. Bu başarısızlık camiamızı ümitsizliğe sevk etmiş ve heyecanımızı yok etmiştir. Bu ümitsizliği ve bozgunu ümide, hezimet olarak kabul ettiğimiz bu sonuçları zafere çevirmek üzere Zonguldak´ta MHP´yi halkın bütün katmanlarını kucaklayacak şekilde oluşturduğumuz kadro hareketiyle yönetmeye talibiz" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi