Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Devrek İlçe Örgütü Danışma Kurulu Toplantısı Karşıyaka Star Düğün Salonu’nda yapıldı.

Toplantı Ülkemizin Kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, yakın silah arkadaşları, ülkemiz için canlarını feda eden Mehmetçiklerimizin anısına yapılan Saygı Duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Divan Başkanlığını Tuncer Biçmen’in yaptığı toplantının açılışını CHP Devrek İlçe Başkanı Yaşar Bükrü yaptı.

CHP, GENİŞ DÜŞÜNCELİ ÖZGÜR BİR PARTİDİR

Devrek İlçe Danışma Kurulu Toplantısını, Partisinin tüzük ve parti programı doğrultusunda yaptıklarını belirten Başkan Bükrü; “Partimizin bölge, il ve ilçe danışma toplantıları, parti karar ve yönetim organlarının siyasal, toplumsal, ekonomik ve kültürel alanlarda, parti programı doğrultusunda uygulama politikaları oluşturulmasını kolaylaştıran, parti çalışmalarını geliştiren, yöresel ve yerel gereksinimlerin ve gelişmelerin tartışıldığı, parti ilkelerinin ve ülke sorunlarının irdelenip değerlendirildiği danışma amaçlı çalışmalardır.”diye konuştu. Bükrü, CHP’nin geniş düşünceli özgür bir parti olduğunu da sözlerine ekledi.

AKP TERÖRÜ TIRMANDIRMAYA DEVAM EDİYOR

CHP Zonguldak İl Başkanı Ahmet Altun da yaptığı konuşmada, 14 yıllık AKP iktidarının ülkeyi uçuruma sürüklediğini, uyguladığı yanlış politikalardan vazgeçmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Altun şöyle konuştu; “AKP İktidarı terörü tırmandırmaya devam ediyor. Cumhuriyetimizin kazanımlarını hiçe sayıp 15 Temmuz’dan ders almayan bu iktidar Türkiye’nin temeline dinamit koymaya devam ediyor. 15 Temmuz devletimizin varlığına ve bekasına karşı yapılmıştır. Biz CHP olarak her zaman darbelerin karşısında olduk olmaya da devam ediyoruz. Darbe gecesi milletvekillerimiz TBMM’ye sahip çıktılar. AKP iktidarı ‘darbecilerle savaşıyoruz’ maskesi altında ülkemizde sivil bir darbe yapıyor. Bunlarla mücadele edeceğiz. Mücadele gücümüzü Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarından alıyoruz.”

TEKRAR 14 TEMMUZ’A DÖNDÜK

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu da yaptığı konuşmada, ülkede yarının ne olacağının belli olmadığına vurgu yaparak; “Bu belirsizliğe karşı örgütlerimizi güçlendirmek zorundayız” dedi.

Turpcu, partisinin Zonguldak’ta 7 Haziran seçimlerin sonrasında yapılan 1 Kasım seçimlerinde 10 binin üzerinde oy kaybettiğini belirterek; “Bu süreçte ülkemizde yaşanan bombalı saldırılar, Suriye sorunu, terör sorununa alıştırıldık. 7 Haziran seçimleri ile 1 Kasım seçimlerinin şartlarının aynı olduğunu zannettik. Bu yüzden yenildik.”dedi.

AKP’nin kuruluşunda cemaat örgütünün olduğunu vurgulayan Şerafettin Turpcu, “AKP’nin kuruluşunda bu örgüt var. 17/25'i milat aldık diyorlar. Ne oldu orada. Devletin milleti soyduğunu gördük. kimin evinde dolarlar çıktı. Bu mazlum insanların evinde mi çıktı bunlar. İntikam alıyorsunuz. 25 Ağustos 2004. Milat bu. 'Gülen konusunda önlem alın' diyor. Kimin imzası var altında? Recep Tayyip Erdoğan’ın. FETÖ'nün miladını buradan kabul edin. Bilmiyordum, diyor. Bal gibi de biliyorsun altında imzan var.”diye konuştu.

AKP iktidarının geçmişte FETÖ ile içli dışlı olduğunu anımsatan Şerafettin Turpcu, “Devlet, Fethullahın okullarına giden öğrencilerin yarı parasını ödüyordu. Ne istedin de vermedik, dediler ona. Devletin eliyle Atatürk ve laik eğitimden, cumhuriyet değerlerinden kopmaya yaşanıyordu. 15 Temmuz’dan ders almadılar. Ülke yeniden 14 Temmuz’a döndü. AKP iktidarı 14 yıllık hatalarına hala devam ediyor. Darbenin siyasi ayağı ortaya çıkartılmalıdır.”dedi.

Turpcu, sözlerini; “Tek gücümüz cumhuriyet, tam bağımsızlık, Atatürk ilke ve devrimleridir.”diyerek tamamladı.

CHP Devrek İlçe Danışma Kurulu Toplantısında söz alan üyeler ve konuşmalarından satır başları da şöyle:

Turgay Bayramusta: Milletvekillerimiz örgütlerimize parasal destek vermelidir.

İsmail Külah: Parti olarak biraz da kurumsal olmalıyız. Örgütsel çalışmalarımızı birlik ve beraberlik içinde yürütmek zorundayız.

Songül Saraç: Ayak oyunları yüzünden kaybediyoruz. CHP’li üyelerimizin daha dikkatli davranmaları gerekir. Bundan sonra partimin başarısını isteyenlerin yanında olacağım.

Halil Kodaman: Atatürk emperyalizme karşı nasıl mücadele verdiyse, CHP ve üyeler olarak bizlerde ülkenin kötü gidişatına dur demek için çalışmalıyız. Ülkenin rejimi değiştiriliyor. KHK’lerle Fetö ve olağanüstü halle alakası olmayan işler yapılıyor. Böylece ülkemizi bir bilinmeze götürüyorlar.

Dursun Mekikli: Önce kendimizi eleştirmek zorundayız. Bu ilçede karı-koca il kongresi delegesi yapıldı. Darbe açmazının içinde birbirimizle uğraşıyoruz. Ülkenin içinde bulunduğu durum hiç iyi değildir. Aklımızı başımıza almak zorundayız.

Şazi Sivişoğlu: Devrek Belediyesi’ndeki kıyıma sessiz kalındı. İlçe Yönetimi kimseyi kucaklamadı. Üyeleriyle ilçe yönetimi kucaklaşırsa çok daha iyi olacağı kanaatindeyim.

Faik Mekik: Gün söylem değil eylem zamanıdır. Direnmekten ve başkaldırmaktan çekinmemeliyiz. Halkçı politikalar üretilerek, işçi, emekçi, esnaf ve köylümüze sahip çıkmalıyız. Güçlü bir iktidarın yolu ‘ben’ merkezcilikten kurtulmakla geçer. Kavgamız, birlikten, bütünlükten, Atatürk ilke ve devrimleri ve laik cumhuriyetten yana olmalı. Yaşasın CHP yaşasın Cumhuriyet.

Kadir Özmekik: Bu arkadaşın konuşmaları anlaşılamadı.

Danışma Kurulunun en güzel bir yanı da, CHP Devrek İlçe Teşkilatının duayenlerinden Muharrem Çelikler ile Songül saraç’ın barışmaları oldu.

Danışma Kuruluna; CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, CHP İl Başkanı Ahmet Altun, CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, CHP Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakçı, CHP Gökçebey İlçe Başkanı Cem Oktay, Gazetemizin imtiyaz Sahibi İbrahim Tığ, CHP İl Başkan Yardımcısı Zeki Esen, Muhtar Necla Esen ve CHP Çaydeğirmeni Belde Başkanı İsmail Kabasakal ile partililer katıldı.

Editör: Pusula Gazetesi