Posbıyık, "Burasını daha önceki belediye yönetimi döneminde gazeteci Seyfi Boyraz şikâyet etmiş. Ancak o dönem dosya sümen altı edilmiş. Bize de göstermediler. Tabi Kaymakamlıktan ikinci kez yazı gelince yasal işlem yapmağa başladık. Ve mühürledik. Kaymakamlığa şikâyet etmiş Seyfi Boyraz. Kalın bir dosya. Ama benden evvelki dönem yapmamışlar gereğini. Yapmayınca uyarı yazısı geldi bize ´niye işlem yapmıyorsunuz?´ diye. Onlar şu an mahkemeye vermişler durdurmak için. Yasa durdurursa başımızla beraber. Şeriatın kestiği parmak acımaz. Ama öyle bir karar alamazlarsa yıkılacak bütün binalar. Bu süreç en fazla bir ay sürer." diye konuştu.



Şikâyeti yapan gazeteci Seyfi Boyraz ise yapılan işlem sonrası tehditler almaya başladığını ifade etti.



Boyraz, bir gazeteci olarak kamu yararı gözeterek Devrek yol ayrımında AK Partili Belediye Başkan adayı Yüksel Balcı´ya ait işyerinin kaçak olduğuna dair haber yaptığını, ancak Kaymakamlık ve Belediye yetkililerinin bu haberi ihbar kabul etmediklerini dile getirdi.



Daha sonra Karadeniz Ereğli Kaymakamlığı´na aynı konuyla ilgili şikâyet dilekçesi yazdığını anlatan Boyraz, "Türkiye´de ve Karadeniz Ereğli´de yasalar sadece garibanlar için uygulansın diye çıkmamış. Yasalarla ilgili zengin-fakir ayrımı yapılamaz. Şu anda belediye görevi olan bir yasal işlemi yapmış. Eşit olduğunu göstermiş. Ben o dönemde AK Partili Belediye Başkan adayının işyeri kaçak diye yazmıştım. Çünkü Belediye Başkanlığı´na talip olan birisinin her işi yasal olmalı. Kaçak işyeri, kaçak inşaatları, yasal olmayan işleri olamaz. Kamu görevi yapmaya Ereğli Belediyesi´ni yönetmeye talip olan insanların temiz olmaları gerekir. Sıradan bir vatandaş ile belediye başkanlığına aday olan kişinin durumu biz gazeteciler açısından çok farklıdır. Ben de bu nedenle haberimi yaptım. Ama ne yazık ki Ereğli Belediyesi görevi gereği yasaları uygulamaya başladığından beri sürekli tehditler alıyorum. Benim en büyük güvencem yasalardır. Herkesin adalet önünde eşit olduğu ve çıkan yasalara uymak zorunda olduğu bir ülkede yaşıyorum." şeklinde konuştu.



Karadeniz Ereğli Belediyesi yetkilileri, imarda spor sahası olarak görünen Devrek yol ayrımındaki arsalar üzerine zamanla kaçak yapı ve iş yerlerinin açıldığını, yapılan şikâyetler üzerine de gerekli yasal işlemlerin yapıldığını dile getirdi.



Yetkililer, üzerine spor tesisi haricinde hiç bir yapının yapılmaması gereken alanın imar durumu değişmeden başka amaçlarla kullanılmasının kanunlara aykırı olduğunu vurguladı.





Editör: Pusula Gazetesi