Türkçe Konuşan Ülkerler Uluslararası Gazeteciler Derneği'nden (TKÜUGD) Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti konusunda bilgilendirme yapıldı.
Türkçe Konuşan Ülkerler Uluslararası Gazeteciler Derneği, kendisini Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti temsilcisi olarak tanıtan kişilere karşı uyardı.
TKÜUGD'den yapılan yazılı açıklamada, "Son günlerde kendilerini Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti temsilcisi olarak tanıtan bazı kişilerin 2004 yılından beri faaliyet gösteren ve uluslar arası kamuoyunda kabul görmüş Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti - DTSH ile hiçbir alakası yoktur. Değerli meslektaşlarımız şunu çok iyi bilirler ki haberlerde kullanılan unvanların gerçek olması esastır. Türkçe Konuşan Ülkerler Uluslararası Gazeteciler Derneği olarak Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti enformasyon dairesi ile ortak medya projesi yürütmekteyiz. Başta Türkistan coğrafyası olmak üzere Türk Dünyası'nın her bölgesinde çalışmalarımız vardır. Dernek olarak zaman zaman Türklerin vatan mücadelesi yaşandığı Kırım, Irak Türkmeneli,Suriye Türkmeneli,Doğu Türkistan,Karabağ başta olmak üzere sıcak bölgelerimizde bazı kişilerin kaynağı ve bağlantıları tartışmalı şekilde mücadele veren kişi ve kurumların alanlarına girerek kendilerine ait olmayan unvanları kullandıklarını gözlemlemekteyiz. Üzülerek görmekteyiz ki bazı medya organlarının sahaya hakim olmaması ve kişileri tanımamasından dolayı doğru olmayan bilgiler haberlerde yer almaktadır''denildi.
Dernek ayrıca yaşanan olumsuzlukları gidermek için her zaman işbirliği içinde bilgi paylaşımına hazır olduklarını da açıklamalarında belirtti.
Editör: Pusula Gazetesi