Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, huzurevi oda-bakım ücretlerine yapılan artışın geri alınmasının gündemde bulunmadığını belirterek, ödeme güçlüğü çeken sakinlerin ücretlerinin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanacağını bildirdi.
CHP Bartın Milletvekili Ali Rıza Yalçınkaya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer tarafından cevaplanması istemiyle TBMM Başkanlığı´na verdiği soru önergesinde SGK´ya bağlı huzurevlerinde kalan yaşlıların aidatlarına yapılan zammın savunulmasını doğru bulup bulmadığını sordu. Yalçınkaya´nın soru önergesine cevap veren Dinçer, halen SGK´ya bağlı olarak faaliyetini sürdüren İstanbul, İzmir, Ankara ve Manisa´da 4 huzurevi olduğunu bildirdi. Dinçer, huzurevlerindeki hizmet kalitesinin çok yüksek
olması ve SGK´nın mali yükünün ağır olması gibi sebeplerle huzurevlerinde kalan yaşlıların aidatlarına, ticari işletme gibi düşünülerek değil, Türkiye´de bu alanda verilen en kaliteli hizmetin yaşlılara layık oldukları en üst düzeyde sunulması amacıyla ekonomik zorunluluklardan dolayı zam yapıldığını belirtti. Hiçbir sakinin ödeme güçlüğü nedeniyle huzurevlerinden çıkartılmadığını vurgulayan Dinçer, hiçbir zaman da bu gerekçelerle huzurevlerinin boşaltılarak kapatılmasının söz konusu olmadığını belirtti.
Bugüne kadar oda-bakım ücreti artışlarının memur maaş katsayısındaki artışlara paralel olarak yapıldığını, zaman zaman memur emeklilerine verilen seyyanen zamların katsayıya yansıtılmamasından dolayı bu artışların oda ücretlerine yansıtılmadığını belirten Dinçer şunları kaydetti:
"Bu durum zaman içinde oda ücreti artışlarının memur emekli maaş artışlarından az gerçekleşmesine sebep olmuştur. Huzurevi oda-bakım ücretlerine yapılan artışın geri alınması gündemde bulunmayıp, ödeme güçlüğü çeken sakinlerimize yönelik mevcut yönetmeliğimizde de yer alan maddeler işletilerek en düşük oda ücretini karşılayamayan sakinlerimizin karşılayamadıkları oda ücreti tutarları, SGK tarafından karşılanacaktır."
Editör: Pusula Gazetesi