Zonguldak´ın Kozlu Beldesi Belediyesi tarafından, kötü koku ve sel sularına yol açan Topbaşı Mahallesi kanalizasyon hattına 150 bin TL´lik yatırım yapılıyor.
Hazırlanan proje ile Topbaşı Mahallesi Atilla ilköğretim Okulu çevresinde bulunan kanalizasyon tek boru içerisinden geçirilen 2 boru ile Fatih Mahallesi kanalizasyon hattına bağlanıyor. Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, yatay delgi metoduyla yürütülen yüzey suyu ve kanalizasyon çalışması hakkında şu bilgileri verdi: "Tuğla harmanı, Askeritepe ve Topbaşı mahallerinin kanalizasyonları, Atatürk İlköğretim Okulu arkasından motopompla Fatih sitesi kanalizasyon hattına pompalanıyordu. Bu da güneşli havalarda kokulara, yağmurlu havalarda taşkınlara neden oluyordu. Şimdi yaklaşık 150 bin TL yatırım ile bu kanalizasyon hatlarını yerin 13-14 metre altından, 82 metre uzunluğunda yeni boruları Fatih Sitesi hattına aktarıyoruz. Atilla İlköğretim OKulu arkasındaki yerleşim sayısı az olduğundan önceki yıllarda bir sıkıntı olmuyordu ama son dönemlerde oralarda artan konut sayısı bu çalışmalara mecbur kıldı. Hayırlı olsun" dedi.
Kanalizasyon hattı ile ilgili çalışmaların Fatih Sitesi yolunun altından geçmesi nedeniyle yolun trafiğe geçici olarak kapatıldığını vurgulayan Bektaş, yolun en az 1 ay daha ulaşıma kapalı tutulacağını ifade etti.
Editör: Pusula Gazetesi