Zonguldak´ta meydana gelen yangına müdahele için ilk gelen itfaiye aracının su pompası çalışmaması nedeniyle evin çatı katı kül oldu. Yangına yetersiz müdahale nedeniyle çıldıran vatandaşlar, belediyeye tepki gösterirken, yangının sönmesi için dua ettiler.
Zonguldak´ın Terakki Mahallesi Karadeniz Caddesi´nde oturan Gülizar Şanlı(80), tüpe bağlı sac üzerinde yufka açarken tüp alev aldı. Gülizar Şanlı, torunları Sefai ve Yadigar Şanlı´nın da yardımıyla yanan piknik tüpünü balkona çıkardı. İlk olarak olay yerine gelen 67 DC 506 plakalı bir itfaiye aracı, itfaiye erlerinin tüm uğraşlarına rağmen çalıştırılamadı. Su pompası anahtardan tutukluk yapması nedeniyle suyun verilemediği yangın, piknik tüpünün patlamasıyla etrafa yayıldı. Bu sırada evden kaçmayı
başaran Şanlı ailesi, şaşkın ve korkulu gözlerle yanan evlerini izledi. Bir süre sonra gelen takviye itfaiye ekiplerinin de müdahelesine rağmen, yangın kontrol altına alınamadı. 4 katlı evin çatısının tamamen yanndığı olayda, şans eseri can kaybı olmadı.
İlk aracın çalışmaması ve yanan yerlerin çevresine su sıkılması nedeniyle çıldıran mahalleli, sık sık itfaiye ekiplerinin söndürme çalışmalarına müdahele etmek istedi. Vatandaşların bu müdahele çabası polis tarafından önlendi. Belediyeye tepki gösteren vatandaşlar, yetersiz bulduğu itfaiye ekiplerine tepki amacıyla yangının sönmesi için dua ettiler.
Söndürme çalışmaları esnasında bir itfaiye aracının patlayan borusu tepkileri daha da arttırdı. Tepkili torun Sefai Şanlı ile komşular Fatma Bayraklı, Melek Şalvarcığlu, polis ekipleri tarafından güçlükle zaptedilip sakinleştirildi. Duruma tepki gösteren komşular, "İlk anda müdahale etseler yangın büyümeyecekti. İtfaiye aracı arızalanmış. Diğer itfaiye araçları beklendi. İyice etrafa yayıldı. Bu bizim de evimiz olabilirdi. Yangına müdahale etmek bu kadar basit mi" diye tepkilerini dile getirdi.
Pompanın anahtardan tutukluk yaptığını söyleyen itfaiye sürücüsü ise "Pompa tutukluk yaptı. Anahtardan problem vardı. Bizden sonraki gelenler, daha sonra çalıştırmışlar" dedi.
2 saati aşkın süre sonra kontrol altına alınan yangınla ilgili soğutma çalışmaları sürüyor.
Editör: Pusula Gazetesi