Türkçe Konuşan ve Uluslararası Gazeteciler Derneği, Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşat Salihi'nin terör tehditi altında olduğunu ifade etti.
TKÜUGD'DEN yapılan yazılı açıklamada, ''Irak Kerkük şehrinde bulunan PKK unsurlarına karşı Erşat Salihi'nin Irak ve Türkmeneli'den çekilmesi gerektiğini ifade etmesi sonucu, PKK'lıları kontrol eden ve peşmergede komutanlık yapan Westa Resul'den tehdit içeren açıklamalar gelmiştir" dedi.
Tehdit mesajında Westa Resul, "Erşad Salihi, bir kez olsun peşmergeyi cephede ziyaret etmiş değildir. Erşad Salihi, Türkiye'nin çeşmesinden su içip onların çıkarlarına göre konuşmaktadır. Bu yüzden siyasi partilerden Erşad Salihi'nin sözlerine cevap vermelerini talep ediyorum. Aksi takdirde Peşmerge Güçleri Erşad'a nasıl cevap vereceğini bilir" ifadelerini kullandı.
Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşat Salihi ise, "Terör örgütü PKK Tuzhurmatu'da Türkmen güçlerinden bazı kişileri kaçırdı. Bununla, Kürtler'le Türkmenler arasında sıkıntılar yaşanmasına sebep oluyor. Bu yüzden terör örgütü PKK, Türkmeneli'den ve Irak'tan çıkarılıp birimlerinin de kapatılması lazım" açıklanmasında bulundu.
Editör: Pusula Gazetesi