Ereğli´de Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) TAŞ tarafından, ´´İş Dünyasında ve Özel Yaşamda Kaliteli İletişim, Yaşama ve Çalışma Sevinci´´ konulu konferans düzenlendi.
Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Üstün Dökmen, Erdemir Kültür Merkezi´nde gerçekleştirilen konferansta yaptığı konuşmada, kuantum fiziğindeki fotonların parçacık şeklinde mi, dalga şeklinde mi hareket ettiğinin bilim adamlarının uzun süre kafasını karıştırdığını söyledi.
Aristo mantığına göre fotonların ya parçacık, ya da dalga şeklinde hareket edeceğini, ikisinin birlikte mümkün olamayacağını belirten Dökmen, şöyle konuştu:
´´Kuantum fizikçileri fotonların aynı anda hem parçacık, hem de dalga şeklinde hareket ettiğini ortaya çıkardı. Demek, Aristo mantığı atom altında işe yaramıyor. Aristo mantığına alt düzey akıl yürütme, kuantum mantığına da üst düzey düşünme diyebiliriz.
Anadolu delikanlısı alt düzey düşünmeye yatkındır. Bir kızı beğendiği zaman ´ya benim olacak ya kimsenin´ diye düşünür. Başkasına verilirse de kızı, nişanlısını, annesini, babasını, sonunda da kendini öldürür. Onun için b planı, c planı yoktur. Aliye olmazsa Cevriye, o olmazsa Düriye, hiç olmazsa evlenmezsin olur biter. Ne diye onca kişiyi öldürüyorsun. Hayata farklı açılardan bakabilmeli, her zaman a, b, c planlarına sahip olmalıyız.´´
Konferansa, ERDEMİR İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Samim Şaylan, İç Denetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akgül, İş Güvenliği Müdürü Erol Erdem, Kurumsal İletişim ve Sosyal Hizmetler Müdürü Gülşin Yöney, Şirket Yöneticileri ve ERDEMİR çalışanları izledi.
Editör: Pusula Gazetesi