Pazar günü gerçekleştirilecek MHP İl Başkanlığı Kongresi öncesinde bir değerlendirme yapan İl Başkanı Korkutan, enerjisini kendi iç sorunlarına değil 2007 öncesinde olduğu gibi Zonguldak için harcayacak dinamik ve güçlü bir yönetim oluşturacaklarını söyledi.
Korkutan Pazar günü yapılacak kongre öncesi önemli mesajlar verdi. Korkutan, Eski Merkez İlçe Başkanı Hamdi Ayan ile Niyazi Kıransoy´un aday olduğunu belirten birlik, beraberlik içinde kongreye gideceklerini ve kongre sonrasında da aynı düşünce içinde devam edeceklerini söyledi. Daha önce aday olmayabileceğini ifade ettiğini hatırlatan Korkutan zaman içinde herkesi kucaklayabilecek bir yapılanma oluşturulamadığı için yeniden aday olduğunu söyledi.
Kongre süreci hakkında bilgiler veren Korkutan; "Mayıs ayından bu yana başlayan bir kongre süreci içerisindeyiz. İnşallah Pazar günü de il kongremizi gerçekleştireceğiz. Kongre sürecini başlatırken yapmış olduğumuz istişare toplantıları ve görüşmelerimizde bu dönem MHP´nin tamamını kucaklamayı hedeflediğimizi söylemiştim. Ülküdaşları ve dışarıdan partimize hizmet edenleri kucaklayabilecek bir yapının oluşmasını ve bütün ülküdaşlarımıza bu yapının etrafında birleşmesi durumunda aday olmayacağımı ifade etmiştim. Bu süreç içerisinde bazı istişareler gerçekleştirdik. Son olarak da adaylığa müracaat eden arkadaşlarımızın görüşlerini dinleme fırsatımız oldu. Şu ana kadar iki aday arkadaşımız İl Başkanlığı için müracaat etmiş durumda. Bu müracaatlar ve yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda gördük ki, bizim düşündüğümüz gibi yani aday olmamamı gerektirecek bir yapıya oluşmuş değiliz. İki değerli kardeşimiz aday olarak çıkmış durumda ama bu arkadaşlarımız zamanında bizimle beraber hareket eden ve görüşlerimizi şekillendirmiş olan arkadaşlarımız. Yedi senedir bizimle birlikte, yaptığımız sevaba ve günaha ortak olan arkadaşlar. Bu arkadaşların oluşturmuş olduğu kadrolara baktığımızda hepsi sevdiğimiz ve çok değer verdiğimiz arkadaşlar olmasına rağmen, hareketimizin bütün katmanlarını kucaklayabilecek bir yapının ortaya koyamadıklarını gördük. Dolayısıyla seçilen delegelerimiz, partililerimiz, ilçe başkalarımızla ve ülkücü bürokratlarımızla yaptığımız görüşmelerimizde MHP´nin geçmiş tecrübelerinden de faydalanarak önümüzdeki dönemi yönetmek üzere zorlu göreve tekrar talip olduğumu söyledim" dedi.

o Profesyonel bir yönetim
Eksiklikler olduğunu ve kendisinin de hatalar yaptığını belirten Korkutan profesyonel bir yönetimle iş başına geleceklerini belirterek şöyle konuştu; "İnşallah önümüzdeki dönem bundan önce yaşamış olduğumuz tecrübeleri değerlendirecek, hatalarımızı tekrarlamayacağız, sevaplarımızı daha da ileriye taşıyabileceğimiz bir dönem olarak değerlendireceğiz. Profesyonel bir yönetim anlayışıyla MHP´yi yöneteceğim. Ülküdaşlarımızın önüne duvar çekilmiş değil, ülküdaşlarımızın muhatap olabileceği, görüşüp istişareler kurabileceği yeni bir yapı oluşturmak istiyoruz. Ve Zonguldak´ta Ak Parti´nin üç milletvekiline talip olduğu yerde MHP´nin de üç milletvekiline talip olabileceği bir yapıyı kurmak istiyoruz. Bunun için de bu kongrenin büyük bir vesileye sahip olmasını diliyorum. Buna göre hazırlıklarımızı yönetiyoruz"

o Partiyi terk etmeyenleri ön plana çıkartacağız
MHP´nin geniş bir tabana sahip olmasına rağmen bunu istedikleri gibi sandığa yansıtamadıklarını belirten Korkutan, kötü günde bile partiyi terk etmeyenlerin öne çıkartılacağını belirterek; "Bugün bir protokol toplantısına gittiğinizde salona baktığınızda o salonun yüzde 70´e yakınının öyle ya da böyle MHP´de geçmişi olan insanlarda oluştuğunu görüyoruz. Ama çoğu başka siyasi partilerde. MHP´de bunların küçük bir gurubu bulunur. Bu düşünce tarzıyla MHP´yi büyütmemiz mümkün değil. Bunun içerisinde bizim de hatalarımız var. Bu hataları değerlendirerek kendimizi gözden geçirmeliyiz.
Kendimize güvenerek bu hareketi kötü zamanda terk etmeyen insanları öne çıkararak ama diğerlerini de MHP´nin içerisine mutlaka dâhil etmeliyiz" dedi.

o 2 senedir tepkileri hoşgörüyle karşıladık
Herkesi kucaklayacak bir yönetim kadrosuyla delege karşısına çıkacaklarını belirten Korkutan, son iki yıl bazı eleştirilere hoşgörüyle yaklaştıklarını, bundan sonra da hoşgörülü olmaya özen göstereceğinin altını çizdi.
Korkutan; "Önümüzdeki dönem MHP´nin dışında kalmış bütün hareket mensuplarını parti içerisine dahil edeceğiz. Ama ön saflara ve yetkili kademelere mutlaka 2002 yılında olduğu gibi bizimle birlikte sahip çıkanları önlere getireceğiz. Diğer ülküdaşları da bu hareketin içerisinde kucaklayan bir yönetim anlayışı sunacağız. Türk milliyetçileri kucaklayıp onlarla birlikte Zonguldak´ın sorunlarını çözüm üretecek. Tıpkı 2002 ile 2007 yılı arasında olduğu gibi Zonguldak´ın sesini duyuracağız. Allah bize bu görevi nasip ederse delegeler bizi bu göreve getirirse mutlaka aday olan diğer arkadaşlarımızı da İl Başkanı olarak görevlendirip onlarla birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Bölünmeye parçalanmaya izin vermeyeceğiz. İki senedir konuşulan her şeye hoşgörülü yaklaştık.
İl Başkanı olduğum için eleştiri gelmesinin normal olduğunu kabul etmeye gayret gösterdim. Bu hoşgörüyü devam etmeye çalışacağım"

o Devrek´ta kimseden kaçmadık
Korkutan, Devrek Kongresi´nin yapılmamasının eleştirildiği yönündeki hatırlatma üzerine açıklık getirerek; "Devrek´te kongre yapmamızın sebebini herkes biliyor. Devrek´te bu güne kadar istediğimiz yapıyı kuramadık. Bu bizimle ilgili değil, kimse kuramadı. Devrek´te istediğimiz yapıyı kuramıyoruz. Bunu delege düzeyinde düşünmedik. Biz Devrek´i yapmak isteseydik. Genel Merkez bize yetki vermişti. Ama Devrek´i alma gayretimiz olsaydı bunu yapardık. Biz böyle bir yol tercih etmedik. Biz düşündük ki, böyle bir şey yapacağımıza Devrek´te kongre yapmayalım. 65 delege bir şey değiştirmez. MHP´ye yeni bir kim İl Başkanı olursa Devrek´e uzun vadeli bir yönetim kursun. Böyle davrandık. Yoksa kongreden niye kaçalım. Mesela Çaycuma´da kongre yaptık. Çaycuma bizim istediğimiz düzeyde" dedi.

o Daha iyi kadro çıksa aday olmazdım
Üzerinde uzlaşabilecekleri bir isim aradıklarını ancak bulamadıklarını diğer iki adayın da bu konuda isteksiz olduğunu hissettiğini belirten Korkutan, Pazartesi´nden itibaren güçlü bir kadro ile yeniden çalışmaya başlayacaklarını söyledi. Korkutan; "Zonguldak´ın bütünün kucaklayabilecek, ismi şaibelere bulaşmamış. MHP´yi hayatında hiç satmamış. Kötü zamanda partinin yanında olmuş insanlarla yola devam edeceğiz. Son 2007 yılı seçimlerinde enerjimizi maalesef kendi içimizde harcadık. Yani kendi içimizdeki iç çekişmelerle uğraştık. Böyle şeyler yaşadığımız için acaba bizden daha iyi kadro çakır mı diye bekledik. Ama maalesef çıkmadı. Hatta ben arkadaşlarımızla görüşüp başka bir isim üzerinde acaba birleşebilir miyiz diye de düşündüm ama arkadaşlarımız buna pek yanaşmadığını hissettim. Bu nedenle böyle bir oluşum içerisine girmedik. Bu kongre artık son nokta olacak. Kim kazanırsa kazansın arkadaşlarımızla onun etrafında birleşme kararı aldık. MHP tıpkı ilk dönemde yaptığı gibi muhalefet yaparak Zonguldak´ı titretecek. MHP kendisiyle değil, Zonguldak´ın sıkıntılarıyla uğraşmaya başlayacaktır. İnşallah Pazartesi´nden itibaren bu anlayışla yola devam edeceğiz" dedi.

o Kongreye herkes davetli
Pazar günü Canpolat Pamay Spor Salonu´nda düzenlenecek kongreye tüm partililerin davetli olduğunu belirten Korkutan; "Kongremize Genel Merkez bazında Genel Muhasibimiz Ümit Şafak Bey, milletvekili arkadaşlarımız, çevre illerden il başkanları gelebilir. Öte yandan bugün ve geçmişte bu partiye emek vermiş, destek vermiş, ilgi göstermiş herkesi kongremizi izlemeye davet ediyorum" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi