Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, Asbaşkan Ögün Baysan ve Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Nedim Akülke Düzce'ye gelerek Baja Rallisi'nin kupasını Vali Vekili Hasan Bağcı ve Belediye Başkan'ı Mehmet Keleş'e teslim etti.
Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, "Düzce'de doğa ve sporun olduğu bir yerdeyiz. 15 Temmuz'da darbenin seyrini değiştiren Şehidimiz Ömer Halisdemir adına böyle bir yarışma tertip ediyor olmamız bizleri mutlu ediyor. 15 Temmuz'dan beri Başkomutanımızın emri ile hemen sahaya çıkarak tüm kollarımız ile darbeye karşı dur dedik. 21-26 Eylül tarihleri arasında Düzce gibi bir şehrimizde spora önem veren bir şehrimizden Baja Rallisini Ömer Halisdemir'in adına gerçekleştiriyoruz. Tüm ilçelerden geçecek olan bu rallide Düzce'nin 5 şehidinin adını da parkurlara yazacağız" dedi.
Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş kupanın aileye teslim edileceğini belirterek, "Özel kuvvetler komutanlığını devralmaya gelen sözde terör örgütünün asker elbisesi giymiş teröristlerinden birisini başından vurarak öldüren ve orada şehadet şerbeti içen Ömer Halisdemir'i asla unutmayacağız ve unutturmayacağız. Memleketimizde düzenlenecek olan Baja rallisinin 3. Etabına Ömer Halisdemir'in adını verdik. Biz bu kupayı o gün birinci olan kişiye vereceğiz onlarda motosikletçiler ile birlikte Kupayı ailelerine getirecekler. Bizde eşlik edeceğiz" diye konuştu
Vali Vekili Hasan Bağcı ise: "Böyle anlamlı bir günde 15 Temmuz darbe girişimine karşı verdiği mücadelede şehit olan ve bu darbe girişimin engellenmesine önemli rol alan Ömer Halisdemir adına, Türkiye Motosiklet Federasyonun Düzce ilimizde düzenleyecek ve Şehidimizin adına düzenleyecek olmalarına teşekkür ediyorum. Bu kupa birinci olan arkadaşımıza teslim edeceğiz. Bizde Ömer Halisdemir'in ailesine teslim etme şerefine nail olacağız. Bu organizasyonu düzenleyen kişilere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, kupayı Düzce Vali Vekili Hasan Bağcı ve Düzce Belediye Başkan'ı Mehmet Keleş'e teslim etti.
Editör: Pusula Gazetesi