Zonguldak Valisi Ali Kaban, “19 Eylül Gaziler Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Vali Kaban’ın mesajı şöyle:

“Büyük Türk Milleti, ülkesinin bağımsızlığı ve özgürlüğü uğruna her türlü fedakarlığı göstermiş ve tarih boyunca kahramanlık destanları yazmıştır. Kutsal bildiğimiz vatan toprağımızın bağımsızlığı uğrunda Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının başlattığı kurtuluş mücadelemizin başarıyla sonuçlandırılması hiç şüphe yoktur ki; canını hiç düşünmeden feda eden aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin sayesinde olmuştur.

Bu nedenle büyük zaferler ve kahramanlıklarla dolu şanlı tarihimizle ne kadar övünsek azdır. Bu övüncü bizlere yaşatan, vatan, millet ve bayrak sevgisini her şeyin üstünde tutarak, vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğrunda canını bir an bile düşünmeden feda eden ve bugünlere gelmemizi sağlayan aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimize çok şey borçluyuz. Onlarla gurur duyuyoruz. Büyük Türk Milleti kendilerine minnettardır.

Bu duygu ve düşüncelerle ‘Gaziler Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyor, başta Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, tedavileri halen devam eden gazilerimize acil şifalar diliyor, hayatta olan gazilerimize aileleri ile birlikte sağlıklı, mutlu uzun bir ömür temenni ediyor, saygılar sunuyorum.”

Editör: Pusula Gazetesi