Kurban Bayramı tatilini geçirmek üzere memleketi Devrek’e gelen Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yüksel Kocaman’a vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Bayramın birinci gününü kendi köyü Ataköy’de geçiren Kocaman, kurbanını da burada kestikten sonra vatandaşların bayramını kutladı, onlarla sohbetlerde bulundu.

KOCAMAN, BAKIRCILAR KÖYܒNDE

Bayramının 3’üncü günü Bakırcılar Köyü’ne gelen Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yüksel Kocaman, Köy Muhtarlığınca düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Köy Muhtarı Mesut Gedik, Köy Heyeti ve Köy İmamı Hakan Ergin tarafından köy odasında düzenlenen bayramlaşma törenine katılan Kocaman’a, gençler ve köylüler yoğun ilgi gösterdi. Gençlerle konuşan Kocaman, gençlerden manevi değerlerimize sahip çıkmalarını, gelenek ve göreneklerimizi yaşatmalarını istedi. Köy Muhtarı Mesut Gedik’ten köy hakkında bilgi alan Kocaman, Muhtar Gedik’i başarılı çalışmaları nedeniyle kutladı. Köylülerle uzun uzun sohbet eden Müsteşar Yardımcısı Yüksel Kocaman, bayramların sevginin, şefkatin, vefanın, dayanışmanın doruk noktasına ulaştığı, birlik ve beraberliklerin yaşandığı müstesna günler olduğunu söyledi.

Kocaman şöyle konuştu:

“Bayramlar; sevginin, şefkatin, vefanın, merhametin dayanışmanın doruk noktasına ulaştığı birlik ve beraberlik duygularının yoğunlaştığı, sevinç neşe ve coşkunun buluştuğu, karşılıklı sevgi ve saygının perçinleştiği, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları ve kardeşçe kucaklaştıkları, milli, manevi ve dini duyguların sevgi ve barışla harmanlandığı ‘millet olma şuurunun’ kuvvetlendiği çok önemli ve özel günlerdir. Ülke olarak, sınırlarımızın içinde ve dışında huzurumuza kast eden terörle ve teröristlerle mücadeleyi kararlılıkla sürdürdüğümüz bu zorlu süreçte idrak ettiğimiz Kurban Bayramı vesilesiyle vurgulamak istiyorum ki; birlik ve beraberliğimizi bozmaya yönelik girişimler, beyhude bir çabadan öteye geçemeyecektir, milli ve dini duyguları, inançları, örf ve adetleriyle ülkemiz, daima birlik içinde, iri ve diri olacaktır. Sevgi, kardeşlik, birlik ve beraberlik duyguları içinde idrak edeceğimiz Kurban Bayramı'nın, Milletimizin yüreğine huzur vereceğine, toplumsal dayanışmamızı pekiştireceğine olan inancım tamdır.”

Halkın Kurban Bayramı'nı rahat, güvenli ve huzur içinde geçirmeleri için gerekli tüm önlemlerin alındığını ifade eden Yüksel Kocaman, “Millet olarak dostluk ve kardeşlik duyguları içinde idrak ettiğimiz bayram sevinci ve coşkusuyla, sağlık, esenlik içerisinde daha nice bayramlara ulaşmamızı, kesilen kurbanlar ve edilen duaların kabulünü Yüce Allah'tan diliyorum” diye konuştu.

Kocaman’ın Bakırcılar Köyü ziyaretine; Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adem Kara, İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Uzundal ile Gazeteci-Yazar İbrahim Tığ da eşlik etti.

Editör: Pusula Gazetesi