SHP Kdz. Ereğli İlçe Teşkilatı´ndan 150 kişi CHP´ye geçti.
Sosyal Demokrat Halk Partisi (SHP) Kdz. Ereğli İlçe Teşkilatı´ndan 150 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kdz. Ereğli İlçe Teşkilatı´nda düzenlenen törenle CHP´ye geçti. İmza törenine, CHP Zonguldak İl Başkan Vekili Cevat İzmirlioğlu, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, CHP Ereğli İlçe Başkanı Yaşar Balcı, SHP Parti Meclis Üyesi Şerafettin Turpçu, SHP eski Zonguldak İl Başkanı Yavuz Boz, SHP eski Kdz. Ereğli İlçe Başkanı İzzet Dertli ve partililer katıldı. Konuşmalardan önce SHP eski Ereğli İlçe Başkanı İzzet Dertli 150 partili üye adına CHP´ye imza attı. Dertli´nin ardından CHP Ereğli İlçe Başkanı Yaşar Balcı da imza atarak, hayırlı olmasını diledi. SHP eski Ereğli İlçe Başkanı İzzet Dertli, "Ayrı kulvarlar da olmamıza rağmen içimizde sol duygularla, sosyal demokrasiyi yaşayaraktan siyaset yaptık. Ben 7 yıldır SHP´nin içindeyim ve 6 yıldır ilçe başkanlığı yapmaktayım. Fakat bu ayrı kulvarlarda siyaset yapmanın ülke açısından faydalı olmadığını gördük. Bu günkü durumdan dolayı da ülkenin en büyük sosyal demokrat partisi olan ve Kuva-i Milliye´nin de devamı olan Cumhuriyet Halk Partisi çatısında toplanmayı şahsım ve arkadaşlarım uygun gördük. Bundan sonra da bu partide siyasetimize devam edeceğiz" dedi.
SHP Parti Meclis üyesi Şerafettin Turpçu da, bundan sonra CHP çatısı altında çalışacaklarını belirterek, "Solda çok değişik dönemlerde yol ayrımları oldu. Birlikte mücadele ettiğimiz ağabeylerimizle, arkadaşlarımızla zaman zaman ayrı düştük. Bunlar belli bir döneme kadar çekilebilecek dertlerdi fakat AK Parti´nin 2002 yılında iktidar olması ile beraber 2009 yılına kadar çekilen sıkıntıları göz önünde bulundurursak, böyle lükse ne CHP yönetenleri açısından ne de bizler açısından çekilir tarafı olmadığını fark ettik. Murat Karayalçın´ın da CHP´den Ankara Belediye Başkan adayı olması ile birlikte biz bu yolculuğa son verdik. Dolayı ile partinin birlik, bütünlük, dostluk, dayanışma ile ilgili bütün sorumluluğun parti yönetimlerinde olduğunu, bizlerinde kendilerine koşulsuz destek olacağımızı belirtiyoruz. Bundan sonra CHP partisi çatısı altında çalışacak ve ülkeyi hak ettiği noktaya taşıyacağız" diye konuştu.
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ise, demokrasinin parti içinde de işlemesini isteyerek, "Biz Zonguldak´ta CHP´nin 5 milletvekili çıkarması için çalışacağız ve çıkaracağımıza da inanıyoruz. Biliyorsunuz ben biberci başıyım, böyle söylemeyenlerin ve inanmayanların azına biber sürerim. Türkiye´ye demokrasiyi sunan bu partinin parti içi demokrasiyi çalıştırmasını istiyoruz. Tek isteğimiz ve dileğimiz bu başka bir şey istemiyoruz. Parti içinde demokrasi işlesin, ben 8 ay evvel bu partiye girdim bu parti benim partim. Şimdi benim değil, İzzet´in, partiye bu gün girdi, benden sonra girdi. Bu parti Hasan´ın, Ahmet´in, Mehmet´in değil, bu parti herkesin partisi. Bu parti CHP´ye üye olan, ona gönül veren herkesin partisidir, bir defa bunu herkes beynine soksun. Bunu il yöneticilerimde milletvekillerimde bu şekilde kabul edecek. Parti tüzüğünde ne yazıyor. AK Parti´nin 15 günde bir istişare diyerek yaptıkları müzakereler yapın diyorsa bu parti de her ay müzakerelerin yapılması lazım. 29 Mart´tan sonra ben bu partide müzakere yapıldığını daha göremedim, böyle demokrasi olur mu? Türkiye´ye demokratik, demokrasi, laiklik diyeceksin kendi parti içerisinde demokrasi ilkelerine uymazsan yarın bizi gözleri ile öldürür o insanlar. Başarıyı, birlikteliği yakalayamayız, kol kola giremeyiz. Bizim böyle bir lüksümüz yok. Bizler bu ülkenin iyi noktalara gidebilmesi için birlik beraberlik içerisinde el ele, kol kola girerek ülkenin kurtulması için savaşa çıktık. Biz bir yola çıktık, canımız feda olsun bu ülkeye Zonguldak´a, Ereğli´ ye, her türlü savaşı da vermezsek namerdiz" dedi.
CHP Zonguldak İl Başkan Vekili Cevat İzmirlioğlu da, bu birlikteliğin sözde değil özde olduğunu belirtti. İzmirlioğlu, "Şu tabloyu da gördükten sonra inanıyorum ki Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak´ta, Ereğli´de ve Türkiye´nin her yerinde bu tabloyu, bu fotoğrafı, bu coşkuyu yaşamaktadır. Tabi ki bunun nedenleri var, bunun nedenleri bu ülkemizin 50 yıldır görmekte olduğu ekonomik kriz. Senetlerin ve kredi kartlarının havalarda uçuştuğu ve maalesef sonunda da tatsız yaşanan olaylar. Bunun en somut örneğini Çaycuma´da gördük. Değerli bir diş doktorumuzun kredi kartı yüzünden intiharı. Daha da ötesi kredi kartı borcu yüzünden böbreklerini satma noktasına gelen köylülerimiz. İşte Türkiye ama bu gün burada sağlanan bu birliktelik inanın yürekten ve gönülden söylüyorum burada gerçekleştirilen birliktelik söz de değil, özde bir birlikteliktir. Partimize katılan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum, katılan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
CHP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Yaşar Balcı ise, "Parti içi tüzük yönetmelik bunlar tabi genel merkezimizin siyasi partiler kanununun koşulları içerisinde yürütülen işlemlerdir. Bu süreç içerisinde Sayın Başkanımızın da sağladığı katkılar ile birlikte güzel şeyler yaptık ki 29 Mart seçimlerinde Belediye Başkanımızı, beraberinde 18 meclis üyesi ile birlikte yüzde 54 oy oranına geldik. Ben Ereğli halkına teşekkür ediyorum. Demek ki Ereğli halkı yüzde 20´ler civarında olan oyları kısa sürede buraya çıkarmıştır. Bu işte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi