Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, Kent Konseyi Lavvuar Alanı Alt Çalışma Grubu´na bağlı Lavvuar Alanı Düzenleme komitesi tarafından proje çalışmalarının tamamladığını söyledi. Başkan Eşref, komitenin öngörüleri çerçevesinde Ekim ayı sonuna kadar yapılacak projelerin netleşeceğini ifade etti.
Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, Kent Konseyi Lavvuar Alanı Çalışma Grubu´na bağlı Lavvuar Alanı Düzenleme Komitesi tarafından yapılan incelemelerde alanın sınırlarını ve kapsamını belirleyerek, öngörülerini hazırladığını ifade etti. Kent konseyinin Ekim ayında yapacağı olağanüstü toplantıda, lavvuar alanının nasıl değerendirileceğinin tartışalacağını anlatan Eşref, "Toplantıda yapılacak tartışmaların ardından Lavvuar alanı ile ilgili kararlar alınacak. Ay sonuna kadar hazırlana kapsam çerçevesinde proje ihalesine çıkmayı hedefliyoruz. Burada kent konseyinin kararları tavsiye niteliğinde olacaktır. Alanla ilgili TTK, belediye gibi ilgili ve gerekli kurumlar tarafından nihai kararlar verilecektir" dedi.
Eşref, kent için büyük önem taşıyan Lavvuar Projesi´nin hayata geçirilmesi yönündeki çalışmaların, kent konseyinin tavsiye kararının ardından hızlı ve somut olarak yürütülebileceğini ifade etti.
Editör: Pusula Gazetesi