Kastamonu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Tiryakioğlu, Kurban Bayramı'nda trafiğin yoğun olacağını belirterek şoförleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Kurban Bayramı'nda vatandaşların 9 gün tatil yapacağını ve 9 günlük sürenin de uzun bir süre olduğunu hatırlatan Kastamonu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Tiryakioğlu, bayram tatili nedeniyle hem şehir içi hem de şehirlerarası yollarda trafiğin beklenenden daha yoğun geçeceğini kaydetti.
Trafik yoğunluğu nedeniyle şoförleri daha dikkatli araç sürmeleri konusunda tavsiyelerde bulunan Mehmet Tiryakioğlu, "Trafik yoğunluğunun fazla olması ister istemez trafik kazalarının da artmasına neden olacaktır. Oluşan trafik kazaları nedeniyle her bayramda yaşanan üzücü görüntülerin bu bayramda ortaya çıkmamasını temenni ediyorum. Sürücülerimiz bu konunda çok daha dikkatli olsunlar. Yorgun, uykusuz bir şekilde araç kullanmasınlar. Emniyet kemerlerini mutlaka taksınlar ve hız limitlerine uysunlar. Araç kullanacak olan sürücülerimiz mutlaka 3-4 saat araç kullandıktan sonra en az yarım saat mola versinler. Özellikle gece seyahat eden sürücülerimizin dikkati belirli bir sürenin sonunda dağılır, karar verme ve uygulama refleksleri zayıflar. Bu nedenle sürücü yorulduğunda ve uykusu geldiğinde mutlaka mola vererek dinlenmeli. Sürücülerimizin bu tür durumlarda yavaş seyretmesi, ani frenden kaçınması olası bir kazanın önüne geçmede etkili olacaktır. Sürücülerimizin ihmalkar olmamasını istiyoruz. Alınacak ve uygulanacak her türlü tedbir sevdiklerinizin üzülmesini önleyecektir. Bayramlarda sürücülerimiz trafik kurallarına daha fazla dikkat ederlerse üzücü tablolarla karşımıza çıkmaz" dedi.
Araç kullanmak kadar aracın bakımlarının yapılmasının da hayati öneme sahip olduğunu vurgulayan Tiryakioğlu: "Ülkemizde yaşanan trafik kazalarının birincil sebebi sürücü hatalarından kaynaklansa da araçların bakımsızlığından kaynaklanan sebepler de az değil. Tatile çıkmayı düşünen sürücülerimizin araçlarının uzun yol bakımlarını mutlaka yaptırmaları gerekiyor. Araçların motor yağları, su seviyeleri, lastiklerinin basınçları, fren ayarları, far ayarları mutlaka belli ölçülerde olmalı. Araçların bakımlarını yaptırdıktan sonra yola çıkmak daha önemlidir. Ayrıca sürücülerimiz araçlarında mutlaka ecza çantası, çeki halatı, reflektör gibi malzemeleri bulundursun. Unutmamak gerekir ki trafik kazalarının önüne önlemlerimizi alarak geçebiliriz" dedi.
Başkan Tiryakioğlu, tüm Müslüman aleminin Kurban Bayramı'nı kutlayarak hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.
Editör: Pusula Gazetesi