İçişleri Bakanlığı tarafından, "1 Eylül'de yürürlüğe giren 674 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Belediye Kanunu’nda düzenleme yapıldığı" hatırlatılarak 28 belediyeye kayyum atandı. Bu belediyelerden 24'ünün PKK'ya yardım yataklık yaptığı tespit edilirken, 4'üne de FETÖ soruşturması kapsamında kayyum atandığı belirtildi. O belediyeler arasında 3 AKP'li bir de MHP'li belediye bulunuyor...

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada 1 Eylül’de yürürlüğe giren 674 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Belediye Kanunu'nda düzenleme yapıldığı hatırlatılarak, Terör veya terör örgütlerine yardım ve yataklık suçuyla hakkında soruşturma açılan veya görevden uzaklaştırılan Belediye Başkan ve Meclis Üyelerinin yerine 15 gün içerisinde görevlendirme yapılması hüküm altına alınmıştır” denildi.

Kayyum atanmasının bu kapsamda gerçekleştiği belirtilen İçişleri Bakanlığı’ndan PKK-KCK ve FETÖ örgütlerine yardım ve destek vermek iddiasıyla haklarında yürütülen soruşturma ve kovuşturmalar kapsamında 28 belediye başkanının daha önce görevden uzaklaştırıldıkları belirtildi. Söz konusu belediye başkanlarının 24'ünün PKK-KCK, 4'ünün ise FETÖ dava ve soruşturmalarında yargılandıkları ifade edildi.

4 BELEDİYEYE ‘FET֒ SORUŞTURMASI KAPSAMINDA ATAMA

FETÖ soruşturması kapsamında kayyum atanan belediyelerin, örgütle bağlantılı olduğu tespit edilen eski başkanları tutuklanmış ve partileriyle ilişkileri de kesilmişti.

O dört belediye şunlar;

AKP’li Giresun Çamoluk Belediyesi eski Başkanı Savaş Akarçeşme 26 Nisan’da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanmıştı. Akarçeşme’nin yerine Musa Varıcı atandı.

AKP’li Konya Ilgın İlçe eski Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral, 1 Eylül’de FET֒yle bağlantısı olduğundan tutuklanmış ve partiden de ihraç edilmişti. Oral’ın yerine Mehmet Karahan atandı.

Erzurum’un AKP’li Aşkale Belediye eski Başkanı Enver Başaran da 18 Ağustos’ta FETÖ soruşturmasında tutuklanmıştı. Onun yerine ise Şenol Polat atandı.

FETÖ soruşturması kapsamında kayyum atanan tek MHP’li belediye ise Pozantı oldu… Adana Pozantı Belediye eski Başkanı Mustafa Çay FETÖ soruşturması kapsamından 5 Ağustos’ta tutuklanmıştı. Çay’ın yerine Mahmut Sami Baysal atandı.

Zonguldak'ta da Karaman Belediyesi'ne kayyum atanması bekleniyor. Bilindiği gibi Karaman Belediye Başkanına Mustafa Kalaycı, FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınmış, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Editör: Pusula Gazetesi