Zonguldak&[#]8217;ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos Beldesi&[#]8217;nde tüm binaların dış cepheleri boyanacak. Turizm kenti olmaya aday beldedeki kötü görüntünün önüne geçmek amacıyla Belediye meclisinden alınan kararla boyanmayan binalara yaptırım uygulanacak.
Filyos Belediyesi Belediye Meclis toplantısında örnek bir karara imza atarak Filyos beldesinde boyası eskimiş yıpranmış ve yeni yapılan binalar da dahil olmak üzere tüm binaların boyanması Belediye Meclis kararı ile mecbur hale getirildi. Binaların açık renklere boyanmasını isteyen kararda 2 yıl geçiş sürecinin uygulanacağı ifade ediliyor. 2 yıl sonunda binalarını boyamayanlara para cezası ve yaptırımların uygulanacak. Filyos&[#]8217;un sanayi, tarihi ve turizm açısından bölgenin parlayan yıldızı olacağını ifade eden Belediye Başkanı Ömer Ünal, beldedeki kötü görüntüleri ortadan kaldırmaya mecbur olduklarını ifade etti. Beldede bir anda yaşanacak ekonomik, tarihi ve turistik gelişmeler için gerekli alt yapıları oluşturma mücadelesi verdiklerini anlatan Başkan Ünal, &[#]8220;Bölgemizde hayata geçirilmek istenen Filyos projesinin yanı sıra, Karadeniz&[#]8217;in efesi olarak bilinen kazı çalışmaları, Filyos kalesindeki restorasyonlarla beldemizde önemli gelişmeler olacak. Batı Karadeniz&[#]8217;in en önemli yerleri arasında yer alacağı tahmin edilen bölgemizin, gerekli alt yapı çalışmalarını da gerçekleştirmek zorundayız. Burada belde insanlarımızı da önemli görevler düşüyor. Çöp, toz duman arasında yaşamayı asla benimseyecek olan belde insanımızın, beldede şunda bulunan boyası, eskimiş yıpranmış ve hiç yapılmamış binalardan da rahatsız olduğunu biliyoruz. Bu yönde de çok şikayetler alıyorduk. Aldığımız kararla evlerin dış cephelerinin boyanmasını zorunlu kıldık. Belde halkımız da bize destek olmalı, temizliklerini ve güzelliklerini herkese göstermelidir.. Bu kararın uygulanmaya başlamasıyla ortaya çıkacak görüntü, beldenin turistik gelişiminde de önemli fayda sağlayacağı kanısındayım&[#]8221; dedi.
Ünal, kararla ilgili 2 yıl gibi bir geçiş süreci bulunmasına rağmen şimdiden binalarını boyamak için hazırlık yapanların olduğunu hatırlatarak, destek olanlara teşekkür etti.
Editör: Pusula Gazetesi