Alaplı ilçesinde, 2005 yılında Zeki Atalay İlköğretim Okulu´nda hırsızlık yaptığı iddiasıyla üç kişi gözaltına alındı. A. Zeki Atalay İlköğretim Okulu´nda meydana gelen hırsızlık olayında, 2 bilgisayar, 1 monitör, 1 adet dijital fotoğraf makinesi, uydu cihazı ve okul kantinindeki gıda maddeleri ve bozuk paralar çalınmıştı.
Olayla ilgili Alaplı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü soruşturma kapsamında B.T., A.C. ve K.T. isimli şahıslar gözaltına alındı. Şahıslar emniyetteki sorgularının ardından adli mercilere teslim edildi. Adliyeye çıkarılan üç zanlı serbest bırakıldı.
İlçe Emniyet Müdürü Erkan Tektaş, yaptığı açıklamada, ilçede 2005 yılında A. Zeki Atalay İlköğretim Okulu´nda meydana gelen hırsızlık olayının derin araştırmalar ve çalışmalar sonucunda aydınlığa kavuştuğunu ve şahısların adli mercilere teslim edildiğini söyledi. Emniyet teşkilatı olarak ilçede asayiş ve huzurun sağlanması noktasında özverili bir şekilde çalışmalar yaptıklarını belirten Tektaş, "Emniyet olarak amacımız halkımızın huzurlu ve güvenli bir şekilde yaşamalarını sağlamak ve bu çerçevede
aydınlanmayan olayları aydınlığa kavuşturmaktır" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi