Zonguldak’ta “Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması”na yönelik Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında yeniden gözaltına alınan Karaman Belediye Başkanı Mustafa Kalaycı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Geçen 16 Ağustos tarihinde gözaltına alınan 26 Ağustos tarihinde çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Karaman Belediye Başkanı Mustafa Kalaycı ve Üstün Yapı’nın sahibi Hüsamettin Üstün, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında dün akşam saatlerinde İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekiplerce yeniden gözaltına alındı.

Jandarma ekiplerince karakola götürülen Başkan Mustafa Kalaycı ve Hüsamettin Üstün, sağlık kontrolünden geçirilerek Zonguldak Adliyesi'ne getirildi. Cumhuriyet Savcılığı’nda yeninden ifade veren 2 şüpheli, tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme Karaman Belediye Başkanı Mustafa Kalaycı’nın ve Üstün Yapı İnşaat’ın sahibi Hüsamettin Üstün’ün tutuklanmasına karar verdi. Şüpheliler, Jandarma ekiplerince Beycuma M Tipi Cezaevi’ne gönderildi.

KALAYCI NEDEN GÖZALTINA ALINMIŞTI?

13 Ağustos tarihinde Kozlu’nun Ilıksu mevkiinde FET֒ye ait dini kitapların yakıldığı bilgisine ulaşan polis ve jandarma ekipleri, olayla ilgili inceleme başlattı. Kitapların, Karaman Cami İmamı ve eşinin de aralarında olduğu 4 kişi tarafından yakıldığı bilgisine ulaşan ekipler, inceleme ve araştırmaları sonucunda 4 kişiyi gözaltına almış ve mahkeme şüphelilerin tutuklanmasına karar vermişti. Soruşturma sürecinde Karaman Belediye Başkanı Mustafa Kalaycı’nın şahıslara yönelik ‘Bunların cemaatle bir ilgisi yok, serbest bırakılmalılar’ diyerekten araya girmek istemesi ve bunda da ısrarcı olması üzerine Kalaycı’yı incelemeye aldı. Öte yandan Kalaycı’nın isminin 4 şahsın mahkemede verdiği ifadelerde ‘Bize yardım ediyordu’ şeklinde geçtiği iddia edilmişti. Soruşturmayı genişleten Jandarma ekipleri, Kalaycı’nın; evi, aracı ve makam odasında arama yapmış ve bazı bilgisayar, doküman, kitap ve belgelere el koymuştu. AK Parti'den aday gösterilmeyince MHP'den Belediye Başkanı seçilen Kalaycı, daha sonra yeniden AK Parti'ye dönmek istemiş ve MHP'den ihraç edilmişti. AK Parti Milletvekili Hüseyin Özbakır'ın, Kalaycı'yı ısrarlı şekilde partiye almak istemesi, tepkilere ve parti içinde görüş ayrılığına neden olmuştu. 10 gün gözaltında tutulan Kalaycı, çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılmıştı.
Editör: Pusula Gazetesi