Bartın'da buzağı ölümlerinin önüne geçebilmek amacıyla eğitim düzenlendi.
Bartın'da Merkez Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Patoloji Laboratuvar Şefi Dr. Yavuz Ulusoy tarafından resmi Veteriner Hekimler, Klinisyen Veteriner Hekimler, işletmelerin Veteriner Hekimleri ve birlik temsilcilerine yönelik Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda hizmet içi eğitim düzenlendi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulsetter Bayram, İl Müdür Yardımcısı Sadık Kelez, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdür Vekili Mehmet Engin Başbayrak, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdür Vekili Emine Sancar'ın katıldığı eğitimde Dr. Yavuz Ulusoy eğitimin amacının farkındalık yaratarak buzağı ölümlerinin önüne geçilmesinin amaçlandığını söyledi
Hizmet içi eğitimde Bartın'da görülen buzağı ölümlerinin sebepleri, hangi hastalık kaynaklı ölümler yaşandığı, yaşanan buzağı ölümlerinde alınması gereken önlemler ve bu buzağı ölümlerinin ülke ekonomisine olan zararları gibi konular anlatıldı. Karşılıklı bilgi alış verişinin de yapıldığı toplantıda katılımcıların karşılaştıkları sorunlar uzman gözüyle değerlendirildi.
Editör: Pusula Gazetesi