Türkiye Kamu-Sen Bartın İl Temsilcisi Sezai Hangişi, 10 Ekim 2009 tarihi ile 31 Aralık 2009, 1 Ocak 2010 tarihi ile 1 Ağustos 2010 tarihlerini içerecek bir eylem takviminin hazırlandığını açıkladı. Hangişi, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilciliğinde düzenlediği basın toplantısında, 2-3-4 Ekimde Kızılcahamam´da gerçekleştirdikleri Genişletilmiş Şube Başkanları Toplantısı´nda ülkeyi yakından ilgilendiren konular ve kamu görevlilerinin sendikal ve demokratik haklarıyla ilgili değerlendirmeler yaptıklarını söyledi. Toplantı sonrasında hazırlanan sonuç bildirgesini açıklayan Hangişi, kamu görev-lilerinin grev ve toplu sözleşme hakkının önündeki engellerin kaldırılmasının yasal bir zorunluluk haline geldiğini ifade etti.


Sesimizi duyuracağız
Seslerinin duyulması için eylemlere başlayacaklarını söyleyen Hangişi, "Siyasi iradenin, toplu görüşmeler süresinde sorunların çözülmesi noktasında sergilediği kayıtsız ve katı tutum, kamu görevlileri tarafından kabul edilemez bir davranıştır. Bugüne kadar gösterdiğimiz hoşgörü ve uzlaşma arzusu ne yazık ki, sonuçsuz kalmıştır. Artık sözün bittiği yere gelinmiş, eylemlilik süreci başlamıştır. Bu anlayışla mücadele etmek, kamu görevlilerinin, emeklilerin, dul ve yetimlerin kısaca dar ve sabit gelirli vatandaşlarımızın kazanımlarını korumak, etkili bir eylemlilik süreci gerektirmektedir. Bizler Türkiye Kamu-Sen olarak, taleplerimizin karşılanması çerçevesinde, sesimizin duyulduğu her noktada yanlış uygulamalara son vermek, kamu görevlilerinin toplu sözleşme ve grev hakkı konusunda toplumsal duyarlılık oluşturmak üzere, eylemlilik sürecini başlatmış bulunuyoruz. Bu bağlamda, Konfederasyonumuz bünyesinde oluşturulacak bir komisyon aracılığıyla takvimi belirlenecek bir dizi eylem kararı alınmıştır" dedi.


Sorunları dile getireceğiz
Tüm sorunları dile getireceklerini belirten Hangişi, "Eylemler 10 Ekim-31 Aralık 2009 ve 1 Ocak-1 Ağustos 2010 tarihlerini içermek kaydıyla ve dozu giderek artan bir şekilde iki aşamalı olarak gerçekleştirilecektir. Genel başkanlar düzeyinde bütün siyasi partiler ziyaret edilerek, kamu görevlilerine toplu sözleşme ve grev hakkı verilmesi konusunda hazırlanacak dosyalar sunulacak. Eylemlerin nedenlerini ve gerekçelerini anlatan kitlesel basın açıklamaları yapılacak. İşsiz, emekli, dul ve yetimlerin de sorunları gündeme getirilecek. Açlıktan, yoksulluktan kurtulmanın yollarının Başbakan´dan öğrenilmesi amacıyla mektup yazılacak. Bölgesel mitingler düzenlenecek. İç hukuk yollarının tamamlanmasından sonra AİHM´e başvurulacak" diye konuştu.

Oturma eylemi yapılacak
Oturma eylemleri yapacaklarını kaydeden Hangişi; "Kamuoyunu bilgilendirmek üzere gazete, dergi, TV ve billboardlara ilan verilecek, el ilanları hazırlanacak. Tişörtler bastırılarak kamu görevlilerine dağıtılacak, sonrasında soyunma eylemi yapılacak.
Yargıtay, Danıştay, Anayasa Mahkemesi gibi yargı kurumları başkanları ile görüşmeler yapılacak. Sendikal baskı ve sürgünlerle kadrolaşma konularında Meclis´te araştırma açılması sağlanacak. Tüm ülke çapında mesleki kuruluşların da desteği alınarak bir gün süreyle iş bırakma ve vizite eylemi yapılacak.
Başbakanlık ile kamu kurum ve kuruluşları önünde konfederasyon genel merkez yöneticileri ve şube başkanlarının katılımıyla oturma eylemi yapılacak" ifadesini kullandı.

Başbakan Erdoğan´a mektup yazılacak
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´a yazacakları mektupla ´Dar gelirle yaşamanın formülünü" soracaklarını ifade eden Sezai Hangişi, ayrıca kamu çalışanlarına Vehbi Koç´un, ´´Zengin Olmanın Yolları´´ konulu kitabını okumalarını önereceklerini belirtti. Hangişi, Bakanlar Kurulu üyelerinin ve AKP milletvekillerinin her alanda protesto edilmesi konusunda da, ´´Ayakkabı atmayacağız, pankartla sloganla alkışlarla protestoda bulunacağız. AK Parti ve milletvekilleri rahatsız olacak, başları ağrıyacak. Baş ağrılarını dindirecek ilaç kamu çalışanlarının taleplerini kabul etmek olacak. Zırnık vermeyiz diyenlere cevabımız net ve somut olacak. Tüm kamu çalışanlarımızı eylemlerimize destek vermeye davet ediyoruz´´ dedi.
Editör: Pusula Gazetesi