Zonguldakspor Yönetim Kurulu ve futbolcuları Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref&[#]8217;i makamında ziyaret etti. Başkan Eşref, Zonguldakspor&[#]8217;a sürekli gelir için çareler aradıklarını ve araştırmalarını sürdürdüklerini bildirdi.
Amatör Küme Süper Lig&[#]8217;de birinci sırada mücadele eden Zonguldakspor&[#]8217;un yönetim kurulu ve futbolculardan oluşan heyet Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref&[#]8217;i makamında ziyaret etti. Zonguldakspor&[#]8217;un geçmiş yıllarında birinci lig serüveninden bahseden Başkan Eşref, &[#]8220;Zonguldakspor&[#]8217;u geçmiş yıllarda Zonguldak&[#]8217;ta yaşayan futbolcularımız bilir. Zonguldakspor&[#]8217;un Trabzonspor&[#]8217;u yenmesi ile başlayan birinci lig serüveninde on yıl kaldık. Sonra sıkıntılar 1996-2004 yılları arasında ikinci ligde devam eden Zonguldakspor teslim ettiğimizde de ikinci ligdeydi. Maalesef şimdi geldiği nokta önce üçüncü lige sonra amatör kümeye düşmüş olması bizim için üzücü bir durumdur. Bu kaliteli kadronun futbolcu camiamızın ve yönetimin ilerdeki daha üst gruplarda bu güzelliği vermiş olalım. Bu kadro azimle kuruldu. Ben izliyorum haberleşiyorum. Yönetim iki defa yanımıza geldi&[#]8221; dedi.
TAKIMA DESTEK ÇABALARI

Zonguldakspor&[#]8217;a destek olmak amacıyla Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte toplantı yaptığını belirten Belediye Başkanı İsmail Eşref, toplantıdan çıkan fikirleri anlattı. Eşref, Zonguldakspor&[#]8217;un kalkanması için çabalarının süreceğini bildirdi. Zonguldak Belediyesi&[#]8217;nin kanun gereği maddi yardım yapamadığını belirten Eşref, şöyle devam etti:
&[#]8220;Zonguldakspor&[#]8217;un kalkınması ve ileri gitmesi için bir üst gruba çıkması için ne varsa yapacağımızı söylemiştik. Belediye meclis üyelerimizle çareler aradık. Bir takım şeyler bulduk. Bundan sonra da bulacağız. Zonguldak Belediyesi size sürekli destek olacak. Bunun için bir çok fikir ürettik. Bunlar henüz başlangıç fikirler. Bu fikirlerin arasında sürekli gelir olması anlamında MTA Müdürlüğü&[#]8217;nün karşısındaki otoparkın boydan boya pazaryerine olan kısmının verilmesi. Belediyelerin kanun gereği maddi yardım yapamamasından dolayı ayni yardım yani her türlü spor malzemesinin sağlanması, tümüyle sağlanması ciddi destek vererek sağlanması. Yine sporcularımızın bir kısmının gücümüzün yettiğince hizmet sektöründeki taşeronlara söyleyerek tümünün sigortalılıklarının yapılması ama bunun bir kısmının belediyemiz tarafından karşılanması. Kendi kaynakları ile değil de hizmet sektöründeki taşeronlara yaptırması şeklinde. Yine ciddi bir gelir olarak beklediğimiz hazırlıkları süren panolar yapılıyor. Reklam panolarının doluluğunu yönetimin dışında sağlayacağız. 5&[#]8217;te 5 gerçekten çok önemli bir sonuç. Temenni ediyorum ligdeki 26&[#]8217;da 26 maçı kazanırsınız. Bu büyük bir iddia ama bunu başarırsınız. Bu işi sadece belediye olarak biz üstlenemeyiz. Diğer kurumlarla da görüşeceğiz. TTK sahasına tırlar giriyor. O tırlardan belli bir miktar pay alabiliriz. TTK işçisinden yeni kanunla promosyon olarak bir bedel kesebilir miyiz? Bunu araştırıyoruz. Gibi araştırmalarımız var. Zonguldak&[#]8217;ın da kurumlarını katarsak biz bu işi başarırız. Çok kaliteli bir kadro kurulması sonuçta pahalıya mal oluyor.&[#]8221;
Zonguldakspor Yönetim Kurulu Başkanı Celal İncekara ve Teknik Direktör Cahit Terzi, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref&[#]8217;e katkılarından dolayı teşekkür etti. Ziyaret sonunda Zonguldaksporlu futbolcular ve teknik heyet Başkan İsmail Eşref ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
Editör: Pusula Gazetesi