Bartın kent merkezinin çevre yolu kısımlarında kalan kavşaklarda yaya geçidi ve üst geçit olmaması, yayaları tehlikeye düşürüyor.
Bartın´da, özellikle İmam Hatip Kavşağında yayaların sabah ve akşam saatlerinde sıkça kullandığı kavşakta yaya geçidi ve üst geçit olmaması yayaların tehlikeye düşmesine sebep oluyor. Çevre yolu olması sebebiyle özellikle TIR ve kamyon gibi ağır vasıta araçlar ile bir çok otobüs, minibüs ve yük taşıyan küçük kamyonların kullandığı İmam Hatip Kavşağından, yolun karşısına geçmeye çalışan vatandaşlar zor anlar yaşıyor. Dakikalarca yolun karşısına geçebilmek için beklemek zorunda kalan yayalar, "Bizi düşünen yok mu? Çocuklarımızı okula getirmek veya işlerimize gitmek için bu kavşaktan geçmek zorundayız. Kaza olmadan karşıya geçiyorsak, bu kesinlikle şans eseridir. Ne bir yaya geçidi, ne bir üst geçit var. Çoğu kez de ışıklar çalışmıyor. Buradan geçen TIR ve kamyonlar hızlı geçiyor. Diğer küçük vasıta araçlar da hızlı geçiyor. Yolun karşısına geçerken, yolun bir ucu gözükmediği için her an tehlike var. Buna bir çözüm bulunması gerekir. Bu bize göre Bartın´ın en büyük sorunları arasındadır ve önceliğinin olması gerekir" diyerek tepkilerini dile getirdi.
Ayrıca, kent merkezinin Gölbucağı, Çatmaca, Esentepe ve Özel İdare Kavşaklarında da yaya geçidi ve üst geçitlerin bulunmaması o kavşakları kullanan vatandaşların da tehlikeye düşmesine sebep oluyor.
Editör: Pusula Gazetesi