Kdz. Ereği Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Başsavcı, Emniyet Müdürü ve TSO Başkanını ziyaret etti.
Zonguldak´ın Ereğli ilçesi Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve belediye meclis üyeleri, Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Zülkarneyn Kısık, İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Koçak ve Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Mehmet Genç ve yönetimini ziyaret etti. Ereğli ilk önce Başsavcı Kısık´ı ziyaret ederek, yeni görevinde başarılar diledi. Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve meclis üyeleri daha sonra Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Koçak´ı ziyaret etti. Başkan Halil Posbıyık, Emniyet Müdürü Niyazi Koçak´a yeni görevinde başarı dilerken Belediye-Emniyet işbirliği ile başarılı çalışmalara imza atıldığını vurguladı. Posbıyık, &[#]8220;Size hayırlı olsun dileklerimizi iletmek için geldik. Aynı zamanda tüm emniyet mensubu arkadaşlarımızı şahsınızda tüm belediye meclis üyesi arkadaşlarımızla saygı ve sevgiyle selamlıyoruz. Zorluklarınızı biliyoruz, kadro eksikliğini biliyoruz. Buna rağmen elinizden gelen çabayı gösterip Ereğli´yi huzurlu bir kent yapmak için çaba gösterdiğiniz en iyi bilenlerden biriyiz. Dolayısıyla emniyetimizin yanında olduğumuzu ifade ediyoruz. Bu bağlamda hazır belediye meclisi üyesi arkadaşlarımız yanımızdayken de ifade ediyoruz ki, yasal çerçeveler içerisinde belediyelerin yapabileceği her türlü yardımları yapmaya hazırız. Son günlerde gündem de olan MOBESSE kameraları konusunda da yasal çerçeveler içerisinde yardım yapmaya hazır olduğumuzu da ifade etmek istiyorum. Kentin belediyesinin huzur anlamında görevlerinin olduğunun bilincindeyiz. Haddimizi aşmadan emniyetimize ve diğer yönetici arkadaşlarımıza her türlü yardıma hazır olduğumuzu ifade etmek isterim&[#]8221; dedi.
Başkan Posbıyık, amir ve komiserlerin destekleri olduğunu belirterek, &[#]8220;Burak Amirim ve diğer komiserlerin hepsi de belediyenin zora düştüğü zaman yanımız dalardı Allah razı olsun. Ereğli´de bir şey yapabiliyorsak emniyetin destekleri sayesindedir. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Organizeli şekilde her türlü desteği alıyoruz&[#]8221; dile konuştu.
Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Koçak ise ziyaretten duyduğunu memnuniyeti dile getirirken, Ereğli gibi bir ilçede görev yapmaktan dolayı gurur duyduğunu ifade etti. Koçak, &[#]8220;Bu nazik ziyaretiniz bizi son derece mutlu etti. MOBESSE konusunda vereceğiniz destekten dolayı ben şimdiden şahsım ve arkadaşlarımız adına teşekkür ediyorum. Bizim burada bulunuşumuzun tek sebebi Ereğli´yi yaşanabilir kent haline getirmek. Bunun için büyün varlığımız ile ortaya koyacağımızı belirtmek istiyorum. Burada bulunmak öncelikle benim şahsıma büyük mutluluk veriyor. Böyle güzel bir şehirde yaşamak, çalışmak, görev yapmak benim için bir onur. Dediğiniz gibi Ereğli bir Avrupa şehri, sizin de desteğinizi alarak ileri de bu standardı yakalayıp yaşamayı arzu ediyoruz. İnşallah her şey istediğimiz gibi gönlümüzce olur&[#]8221; dedi.
TSO´YA ZİYARET
Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve beraberinde ki belediye meclis üyeleri daha sonra Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Genç ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, nezaket ziyaretlerinin yanı sıra bölgeye sağlanacak katkılar için görüş alışverişinde bulunmak amacı ile ziyaretleri gerçekleştirdiklerini kaydetti. Posbıyık, &[#]8220;Bu ziyaretimizde kalabalık bir şekilde gelişimizin hedeflerinde ve vermek istediğimiz mesajlardan bir tanesi de bölgemizde ki ekonomik sıkıntıların çözülmesinde sivil toplum örgütlerinin bir arada olması gerektiğine inanıyoruz. Ekonomik işlerliği kazandıracak, önderlik yapacak Ticaret ve Sanayi Odasını gördüğümüz için belediye olarak bu anlamda üzerimize düşen görevlerin tümünü yapmaya hazır olduğumuzu ifade etmek, belediye meclisinde alınacak her karar da Ticaret ve Sanayi Odası´ndan gelecek teklifleri değerlendirmeye hazır olduğumuzu ifade etmek için belediye meclis üyelerimiz ile birlikte geldik. Onların da konulara muktedir olması, Ticaret ve Sanayi Odası´ndan gelecek olan ekonominin işlerlik kazanması noktasında belediye olarak yapabileceğimiz işlerin her kademesinde kendimizi görevli hissettiğimizi ifade etmek için geldik. Yani bu nezaket ziyaretinin yanı sıra diğer konularda da görüş alışverişinde bulunmak için buradayız&[#]8221; dedi.
Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Genç de, &[#]8220;Bu günden sonra neler yapabiliriz? Bunları paylaşabiliriz. Bunları paylaşarak biz de sizlerin söylediği gibi Ereğli´ye bir taş koyacak, bir çivi çakacak herkesin elini öpmeye hazırız. Gerekeni defalarca daha önce yapacağımızı ifade ettik ve kamuoyu ile paylaştık. Bundan sonra neler yapılabilir, bunları sorgulamamız lazım, çok proje var ama 1-2 proje arkasında daha ciddi durarak beraber hareket etme imkanı bulabiliriz diye düşünüyoruz. Bunları birlikte paylaşırız, paylaşacağız. Ereğli için yapılması gereken, doğru projelerinizin arkasında olacağımızı belirtmek istiyorum. Kalıcı iz bırakılması gereken projelerin yapılması gerektiğini biz de düşünüyoruz&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi