Kdz.Ereğli ilçesinde, bir köyün girişine yapılan kavşağa tepki gösteren
vatandaşlar kavşak içine lahana dikti.
Zonguldak´ın Ereğli ilçesi Göktepe mevkiine yapılan kavşak çalışması vatandaşların tepkisine neden oldu. Göktepe köyü sakinleri, karayollarının duble yol çalışmaları sırasında köy girişine yaptığı kavşağın yaya güvenliği olmadığını ve kazalara davetiye çıkardığını öne sürdü. Ellerine kazma kürek alan vatandaşlar, kavşağın ortasına mısır ve lahana ekti. Kavşağın yapıldığı yerin aynı zamanda köy halkının otobüs durağı olduğunu belirten vatandaşlar, yayalar için hiçbir önlem alınmadığını ve yayaların can
güvenliğinin olmadığını bildirdi.
Ayşe Ünal isimli vatandaş, olaya tepki göstererek "Kavşağın bu hali ile otobüsten inecek yer yok, binecek yer yok. Düzenleme güzel oldu ama o kadar büyük oldu ki yukarıda mirastan dolayı yerler bölündü, halkın tarlası azaldı. Bu kadar büyük bir alan ancak tarla olur. Bu alan karayollarından çıktı, tarım alanı oldu" dedi.
Azize Kumaş isimli kadın ise, burada çocuklarının güvenliğinin olmadığını belirterek "Yol yok, durak yok hiçbir şey yok. Çocuklarımız öldükten sonra mı bakacaklar buraya? Burada önlem alınmasını ve düzeltilmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Sekiz yaşındaki kızı Bera´yı yolun karşısına geçirirken refakat eden Sema Koşma (37) da yol tek şeritli iken çocuklarının daha güvende olduğunu, kavşak çalışmasının ardından korkuya kapıldıklarını ifade etti. Bu kavşakta ölümlü kazalar olduğunu anlatan Sema Koşma, şunları söyledi: "kavşağın düzeltilmesi için daha kaç kişinin ölmesi gerekiyor. Daha iki ay önce kaza oldu. Burada bir an önce önlem almalarını istiyoruz."
KÖY MUHTARINDAN KADINLARA FIRÇA
Kavşağın ortasına mısır ve lahana eken kadınları gören köy muhtarı İsmail Yılmaz da, eylem yapan kadınlara ve gazetecilere tepki gösterdi. Muhtar Yılmaz, konuyu kaymakama ilettiklerini belirterek "Kaymakam geldi burada inceleme yaptı. Şu an kavşağı daraltmak için çalışma yapılıyor. Karayolları´na bu sorunu ilettik" dedi.
Kadınlar bir süre sonra eylemden vazgeçti.
Editör: Pusula Gazetesi