Zonguldak&[#]8217;ın Kozlu Beldesi Belediye Başkanı Ali Bektaş, onaylanan Kozlu Sahil ve kanalizasyon projesine başlanabilmesi için AB Dönem Başkanlığı&[#]8217;nı yürütün Çek Cumhuriyeti&[#]8217;ne gitti. Yapılacak görüşmelerin ardından gerekli fonlar ayarlanarak, projelere başlanması hedefleniyor.
Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, bölgede son dönemlerin en büyük projesi olarak görülen Kozlu Sahili ve Kanalizasyon projesine başlanabilmesi için Çek Cumhuriyeti&[#]8217;ne gitti. AB Dönem başkanlığını yürütmesi nedeniyle AB hibe kredilerini ve fonlarının incelendiği Çek Cumhuriyeti&[#]8217;nde projeye onay almayı başaran Bektaş, Çek yetkililerle proje ile ilgili gerekli fonların ayarlanarak, projeye bir an başlanması amacıyla görüşmeler yapacak.
Proje ile Kozlu Beldesi&[#]8217;nin önü açılacağını anlatan Bektaş, &[#]8220;AB hibe fonlarından yararlanmak amacıyla hazırladığımız ve bölgenin en büyük projeleri arasında yer alan Kozlu sahil ve kanalizasyon projesi, beldedeki kanalizasyon sorunun kökünden çözerek, denizi ve sahilleri beldemize yakışır hale dönüştüreceğiz. Bu projemizi zaten daha önceki ziyaretlerimizde sunmuş ve görüşmelerimizin sonucunda onaylanmıştı. Şimdi proje kapsamında yapılacak ilk çalışmalar hakkında bilgi vereceğiz. Eğer ki Çek yetkilileri açıklamalarımızla tatmin edebilir ve bir an önce çalışmalara başlanması için ikna edebilirsek, çalışmalar start alacak&[#]8221; dedi.
Başkan Bektaş, sabahın saatlerinde Çekoslavakya&[#]8217;ya gitmek üzere beldeden ayrıldı.
Editör: Pusula Gazetesi